Kόντρα Forthnet-ΟΤΕ για τους εικονικούς παρόχους

Στελέχη της Forthnet απαντούν με εκτενές σχόλιο στα όσα ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου ΟΤΕ Μπάμπης Μαζαράκης στο πλαίσιο της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου του 2018.

 

Η διοίκηση του ΟΤΕ ρωτήθηκε για την πρόσφατη απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με αφορμή προσφυγή της Forthnet κατά των Vodafone και Cosmote, ώστε να έχει καλύτερους εμπορικούς όρους αν δραστηριοποιηθεί ως «εικονικός πάροχος» (MVNO). Ο κ. Μαζαράκης υποστήριξε πως πρόκειται για «φωτογραφική απόφαση για τη Forthnet», η οποία «προκαλεί ερωτηματικά, με δεδομένη την αρνητική οικονομική κατάσταση που βρίσκεται» η τελευταία. Ο ίδιος είπε πως στο πρόσφατο παρελθόν «χρεοκόπησαν» άλλοι «εικονικοί πάροχοι» όπως η Cyta Hellas (σ.σ. εξαγοράστηκε από τη Vodafone Hellas) και τόνισε πως η διοίκηση του OΤΕ δεν είναι διατεθειμένη να προσθέσει επισφαλείς απαιτήσεις.

Στην Forthnet απαντούν πως «η απόφαση της Κομισιόν και της EETT που δικαίωσε την Forthnet στην καταγγελία της κατά του ΟΤΕ για την παροχή υπηρεσιών ως Mobile Virtual Network Operator (MVNO), δεν είναι τίποτε άλλο παρά η απλή εφαρμογή και στην χώρα μας των κανόνων που ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τα ίδια στελέχη σχολιάζοντας επιπλέον κάποιες «εκτιμήσεις» των στελεχών του ΟΤΕ, επεσήμαναν ότι μόνο το διάστημα 2014-2018 η Forthnet έχει καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο προς τον ΟΤΕ περισσότερα από 480 εκατ. ευρώ!

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, «το πλέον παράδοξο είναι ότι τα ποσά αυτά, στην συντριπτική τους πλειονότητα, καταβάλλονται από την Forthnet προς τον ΟΤΕ εντός 15 ημερών από την παροχή της υπηρεσίας, πριν καν εισπραχθούν από τους τελικούς καταναλωτές και μάλιστα όταν ο ίδιος ο ΟΤΕ, όπως προκύπτει από τα δημοσιευμένα στοιχεία του, εξοφλεί τους προμηθευτές του σε περισσότερες από 60 ημέρες. Αλλά για αυτή την άδικη ρύθμιση, τα λαλίστατα στελέχη του ΟΤΕ, δεν έκαναν ποτέ κανένα σχόλιο και παράπονο κατά της ΕΕΤΤ».

«Είναι κατανοητό, ότι μπορεί να μην αρέσει στα στελέχη του ΟΤΕ μια απόφαση που επιτρέπει για πρώτη φορά στην Ελλάδα να υπάρξει βιώσιμο μοντέλο MVNO. Όμως ήρθε ο καιρός να ανοίξει επιτέλους ο ανταγωνισμός στη μέχρι σήμερα ολιγοπωλιακή αγορά κινητής τηλεφωνίας, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια και στην υπόλοιπη Ευρώπη, προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των καταναλωτών» καταλήγουν τα στελέχη της Forthnet.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ