Στην αγορά τυριού εισέρχεται η αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, διαθέτοντας το προϊόν “Εν Ελλάδι Μεσογειακή”, αποτέλεσμα του κοινού φιλόδοξου εγχειρήματος που ξεκίνησε με τη γαλακτοβιομηχανία ΜΕΒΓΑΛ.
Το νέο προϊόν παράγεται με 11% ελαιόλαδο και ελληνικό ημιάπαχο αιγοπρόβειο γάλα, σε αναλογία 90% πρόβειο και 10% γίδινο, ακολουθώντας διαδικασία παραγωγής ανάλογη της παραδοσιακής.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Creta Farms, Εμμανουήλ Δομαζάκης, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, σημείο-σταθμό αποτελεί η εξέλιξη της Creta Farms από εταιρεία αλλαντικών σε εταιρεία τροφίμων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για συνεχή ανάπτυξη και καινοτομία.
Η νέα κατηγορία τροφίμων, στην οποία εισέρχεται η Creta Farms, επιλέχθηκε γιατί προσφέρει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης: έχει μέγεθος ισοδύναμο με αυτό της αγοράς των αλλαντικών και σχεδόν καθημερινή συχνότητα κατανάλωσης.
Με την Εν Ελλάδι Μεσογειακή, η συνολική αγορά στην οποία μέχρι σήμερα απευθύνεται η εταιρία, διπλασιάζεται.