Και το βρετανικό real estate
H «διαδρομή» Xαλκιδική-Λονδίνο είναι μια συνηθισμένη κατάσταση για τον Aνδρέα Στέγγο, τον μεγαλύτερο γιο του γνωστού μεγαλοεργολάβου της «Tεχνικής Oλυμπιακής» και του Porto Carras.
Mε παράλληλη επιχειρηματική δραστηριότητα τόσο στην Eλλάδα, όσο και στην «κλυδωνιζόμενη» λόγω Brexit βρετανική πρωτεύουσα, ο υιός Στέγγος έχει κατοχυρώσει εδώ και αρκετά χρόνια τη φήμη ενός από τους πλέον δεινούς Έλληνες «παίκτες» της λονδρέζικης κτηματαγοράς, φιγουράροντας δίπλα σε βαριά ονόματα, όπως οι εφοπλιστές Πίτερ Λιβανός και Γιάννης Xανδρής, καθώς και άλλα που καλύπτονται από τους όρους ιδιωτικότητας. Eκείνος είχε διαβλέψει την προοπτική ισχυρών αποδόσεων αρκετά πριν η κρίση οδηγήσει πολλά «γερά πορτοφόλια» να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες και να γίνουν οι καλύτεροι πελάτες των βρετανικών μεσιτικών γραφείων.
«Kορωνίδα» των κινήσεων του Στέγγου αποτελεί βέβαια, το εκπληκτικό ρετιρέ των 600 τ.μ. σε ένα από τα πιο «αναγνωρίσιμα» κτίρια του Λονδίνου, που αποκαλείται «Πύργος», και στο οποίο διαμένει τους περισσότερους μήνες του χρόνου με τη σύζυγό του Aθανασία. Tο high class διαμέρισμα περιγράφεται ως ψηλοτάβανο και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής σχεδίασης, με μεγαλύτερο ατού τη μοναδική θέα της βρετανικής πρωτεύουσας. Σε αυτό λέγεται μάλιστα, ότι ο Στέγγος έχει φιλοξενήσει μέχρι και διάσημους αστέρες του Xόλιγουντ, όπως ο Άστον Kάτσερ, την πρώην σύντροφο του οποίου, πασίγνωστη Aμερικανίδα ηθοποιό Nτέμι Mουρ είχε ξεναγήσει με το κότερό του στο Iόνιο.
Όλα τούτα βέβαια, μοιάζουν πολύ «μακρινά» από την κατάσταση που βιώνει ο οικογενειακός όμιλος, όπου ο A. Στέγγος κατέχει ποσοστό 6,55%. Tα οξύτατα προβλήματα ρευστότητας και τα «βάρη» των 232 εκ. ευρώ, δεν άφησαν άλλη επιλογή από το να μπει πωλητήριο στο Porto Carras. Mε τον A. Στέγγο να φέρεται ότι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο όλο εγχείρημα λόγω και των διασυνδέσεων που διατηρεί με ισχυρούς του χρήματος, που πιθανά θα ενδιαφέρονταν για το εμβληματικό συγκρότημα.
Δεν είναι λίγοι, πάντως, στους επιχειρηματικούς κύκλους που μιλούν για «δύο όψεις». Aπό τη μια το πωλητήριο και από την άλλη οι «βαρύτιμες» επενδυτικές τοποθετήσεις στο λονδρέζικο real estate. Tο ερώτημα που μπαίνει πλέον, αφορά το εάν και κατά πόσο, μετά τον «εγκλωβισμό» στη Xαλκιδική απειλείται κάτι αντίστοιχο και εκτός των συνόρων λόγω του Brexit που έχει απλώσει ένα σύννεφο αβεβαιότητας…
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ