Ο επιχειρηματίας Τάσος Τζήκας ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΘ, ενώ πρόεδρος ο δικηγόρος Θεόδωρος Σουμπάσης.
Η εταιρία είχε μείνει ουσιαστικά “ακέφαλη” επί τρίμηνο, από τον περασμένο Απρίλιο, μετά την αποχώρηση των τότε διοικούντων, Γιάννη Κωνσταντίνου και Κώστα Μαυράκη, κατ΄ απαίτηση του εποπτεύοντα υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η νέα διοίκησή της ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων υποψηφιότητας, που υπεβλήθησαν στο πλαίσιο της ανοιχτής διακυβέρνησης.
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος, ο 53χρονος ηλεκτρολόγος μηχανικός Τάσος Τζήκας, είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) και της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης Α.Ε., του πρώτου πάρκου επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Εχει διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Β.Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) για περισσότερα από 15 χρόνια.
Ο νέος πρόεδρος, ο 37χρονος Φλωρινιώτης Θόδωρος Σουμπάσης, εργάζεται ως δικηγόρος από το 1999 και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Είναι νομικός σύμβουλος και κατά καιρούς μέλος διοικητικών συμβουλίων ανωνύμων εταιριών. Παράλληλα, έχει εργαστεί ως σύμβουλος εξαγωγών/επενδύσεων εξωτερικού ελληνικών επιχειρήσεων και εκπρόσωπος αλλοδαπών επενδυτών στην Ελλάδα.
Τον περασμένο Απρίλιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης είχε ζητήσει τις παραιτήσεις του προέδρου της εταιρίας, Γ.Κωνσταντίνου και του εκτελεστικού μέλους, Κ.Μαυράκη, με το επιχείρημα ότι “η αδυναμία ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ τους έχει μόνιμα χαρακτηριστικά και εμφανώς πλέον αρνητικά αποτελέσματα στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρίας”.
Ακολούθως, οι δύο διοικούντες είχαν ανταλλάξει αιχμές για τις εξελίξεις στη ΔΕΘ, με τον μεν κ.Κωνσταντίνου να διατυπώνει συνολικά 10 καταγγελίες για «εστίες διαπλοκής, διαφθοράς και αδιαφάνειας» στο εσωτερικό της ΔΕΘ ΑΕ, «δείχνοντας» ως βασικό υπαίτιο τον Κ.Μαυράκη, ο οποίος με τη σειρά του υποστήριξε ότι δέχτηκε «συκοφαντική επίθεση άνευ προηγουμένου». Μάλιστα, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Μ. Τιντικάκη, είχε τότε διατάξει προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.