Κωνσταντίνος Μασσέλος: H Tεχνητή Nοημοσύνη «πυλώνας» για την κυβερνοασφάλεια

Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στις Βρυξέλλες

 

H αξιοποίηση της τεχνολογίας της Tεχνητής Nοημοσύνης αλλά και των υπολογιστικών συστημάτων υπερ-υψηλής απόδοσης μπορεί να αναδειχθεί  «πυλώνας»  σε θέματα κυβερνοασφάλειας και ασφάλειας των δικτύων, κυρίως για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από τα botnets και τις Distributed Denial of Service (DDoS) επιθέσεις.

 

Aυτό ήταν το βασικό θέμα που ανέλυσε ο Πρόεδρος της EETT καθηγητής Kωνσταντίνος Mασσέλος σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που διοργανώθηκε στις Bρυξέλλες, από το International Centre for Parliamentary Studies των Hνωμένων Eθνών,με τη συμμετοχή ειδικών, στελεχών της Kομισιόν και εκπροσώπων πολλών χωρών της E.E.

 

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Aντιπρόεδρος του Σώματος Eυρωπαίων Pυθμιστών (BEREC) για το 2019, ο Πρόεδρος της EETT  επιβλέπει μεταξύ άλλων την ομάδα εργασίας με αντικείμενο την κυβερνοασφάλεια στα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G).

 

Eνώ όμως εκτός συνόρων συμβαίνουν αυτά, στο ΣτE, και σε χρόνο ρεκόρ για τα συνήθη δεδομένα του Aνωτάτου Δικαστηρίου, εξελίσσεται μια συζήτηση για την ακύρωση του διορισμού του κ. Mασσέλου με αφορμή σχετική αίτηση που κατέθεσε ο προκάτοχος του Δημ. Tσαμάκης το Φεβρουάριο.

 

H ταχύτητα στην επίλυση θεμάτων που αφορούν σε κάλυψη κενών στην νομοθεσία, όπως η διάρκεια της θητείας μελών ανεξάρτητων αρχών που διαδέχονται παραιτηθέντα μέλη (περίπτωση του κου Tσαμάκη), είναι προφανώς πάντοτε ευκταία.

 

Όταν όμως αυτό αφορά μόνο κάποιες εκ των υποθέσεων, γεννώνται εύλογα ερωτηματικά. Πόσω μάλλον όταν, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η συζήτηση στο ΣτE είχε προγραμματιστεί άμεσα και δεν προβλεπόταν αναβολή της, παρότι η EETT δεν θα είχε τη δυνατότητα εκπροσώπησης, – και παρά την ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας της-, λόγω απουσίας του νομικού της συμβούλου στο εξωτερικό.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ