Σε δίκτυα νέας γενιάς μέχρι το 2022
Τη νέα ψηφιακή κοινωνία «χτίζει» ο όμιλος ΟΤΕ αναβαθμίζοντας το τεχνολογικό προφίλ της χώρας και με αιχμή του δόρατος το «Fiber to the Home» και το 5G, αναμένεται να προχωρήσει σε επενδύσεις οι οποίες μέχρι το 2022 θα αγγίξουν τα 2 δισ. ευρώ.
Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιχειρηματική στρατηγική του Ομίλου ΟΤΕ και διέπει το σύνολο της λειτουργίας του, από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αναπτύσσει για τους πελάτες του, μέχρι τις επενδύσεις του σε δίκτυα νέας γενιάς και τεχνολογίες, αλλά και τα κοινωνικά του προγράμματα.
Το 2018, ο Όμιλος ΟΤΕ ενίσχυσε τη συνεισφορά του στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα των δράσεων του Ομίλου, καθώς και η συνολική του συνεισφορά στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, παρουσιάζονται στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ 2018.
«Οι αλλαγές στις παγκόσμιες ισορροπίες -γεωπολιτικές, οικονομικές, τεχνολογικές- και τα disruptions που προκαλούν, οι ανθρωπιστικές κρίσεις, το ψηφιακό χάσμα, η κλιματική αλλαγή, είναι ζητήματα που καλούμαστε να διαχειριστούμε ως παγκόσμια κοινότητα. Αν θέλουμε να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας έναν κόσμο καλύτερο για όλους, πρέπει να αναλάβουμε όλοι δράση. Πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας, διασφαλίζοντας το μέλλον των επόμενων γενιών. Αυτό είναι το νόημα της βιώσιμης ανάπτυξης», αναφέρει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.
Κοινωνία: Έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων για ένα καλύτερο αύριο
Όραμα του Ομίλου ΟΤΕ είναι να συμβάλει σε έναν κόσμο καλύτερο για όλους, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς. Το 2018, ο Όµιλος συνέχισε την κοινωνική συνεισφορά του για την ενίσχυση των ευαίσθητων ομάδων -ειδικότερα δε των παιδιών. Προτεραιότητά του, η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων ανθρώπων όλων των ηλικιών, μέσα από εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες στον τομέα του STEM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής, καθώς και για τη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού στις μεγαλύτερες ηλικίες.
Επιπλέον, η εταιρεία υλοποιεί πλήθος δράσεων για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών, της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και του αθλητισμού – και με την εθελοντική συμμετοχή των εργαζομένων του.
Το 2018 η κοινωνική συνεισφορά του Ομίλου ανήλθε σε περίπου 4 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα από τις δράσεις τα προγράμματά του υπολογίζεται ότι ωφελήθηκαν πάνω από 1.εκατ. άτομα. Οι συμμετοχές εργαζομένων σε δράσεις κοινωνικής συνεισφοράς ξεπέρασαν τις 7.200.
Κλιµατική Αλλαγή και Περιβάλλον: Νέος στόχος η μείωση της χρήσης πλαστικών μίας χρήσης
Το περιβάλλον έχει κεντρική θέση στη στρατηγική του Ομίλου ΟΤΕ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Βασικοί άξονες της περιβαλλοντικής στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ, είναι η ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών του επιπτώσεων σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του, η ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, μέσα από τεχνολογικές λύσεις όπως το Internet of Things (ΙοΤ), αλλά και η ευαισθητοποίηση του κοινού.
Το 2018, ο Όμιλος ΟΤΕ συνέχισε τη μείωση (κατά 6%) των άμεσων και έμμεσων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (ΑΦΘ), ενώ εξοικονόμησε 16,9 GWh ενέργειας, αξίας 2,2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προώθησε προς ανακύκλωση 5.500 τόνους απορριμμάτων, ενώ μέσα από το εκτεταμένο εσωτερικό πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιεί -με διαχωρισμό στην πηγή- την περασμένη χρονιά ανακυκλώθηκαν πάνω από 94 τόνοι απορριμμάτων.
Το 2019, ο Όμιλος ΟΤΕ έθεσε ως νέο στόχο τη μείωση της χρήσης των πλαστικών μίας χρήσης, όπως μπουκάλια, ποτήρια, σακούλες, σε κτήρια και καταστήματα. Με την πρωτοβουλία αυτή, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας αναμένεται να μειωθεί κατά 3,7 εκατομμύρια απορρίμματα τον χρόνο.