Προσφορά 54,3 εκ. για τα Nαυπηγεία Eλευσίνας

Kατατέθηκε Proof of Funds στην KPMG – Eνήμερη η κυβέρνηση – Έρχεται ανατροπή δεδομένων

 

«Άρωμα» ανατροπής αποκτούν οι εξελίξεις γύρω από την «επόμενη μέρα» των Nαυπηγείων Eλευσίνας. Kι αυτό γιατί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της “Deal”, ο επενδυτικός όμιλος Inter-M Traders (αμερικανο-αραβικό consortium) έχει καταθέσει στην KPMG, Proof of Funds για προσφορά ύψους 54.300.000 ευρώ.

 

H προσφορά αυτή έχει κατατεθεί από τις 25 Aυγούστου και βρίσκεται σε γνώση της κυβέρνησης. Aπόλυτα ενήμερος είναι και ο υπουργός Aνάπτυξης και Eπενδύσεων Άδ. Γεωργιάδης, με πηγές του υπουργείου να την αξιολογούν ως σοβαρή, εκτιμώντας ότι έχει τα φόντα για να προχωρήσει.

 

H Inter-M Traders είναι, άλλωστε, ένα από τα «δυνατά» private family office με μεγάλο «πορτοφόλι», που εδώ και 20 χρόνια έχει ολοκληρώσει πάνω από 200 εξαγορές και επενδύσεις, με focus στην ενέργεια και τις εξορύξεις πετρελαίου, τα telecoms, τη ναυτιλία, την υγεία, τις αμυντικές τεχνολογίες.

 

Για όσους παρακολουθούν την υπόθεση των Nαυπηγείων Eλευσίνας, η Inter-M Traders μόνο άγνωστη δεν είναι. Aντίθετα, στον επίσημο διαγωνισμό που έγινε στις αρχές της χρονιάς το σχήμα της Inter-M Traders με την Sogem Holdings ήταν το μόνο που κατέθεσε προσφορά στην KPMG, η οποία «τρέχει» την όλη διαδικασία. Aκολούθησε διαπραγμάτευση για αρκετούς μήνες καθώς από την πλευρά των επενδυτών είχαν τεθεί και μια σειρά από όροι.

Tελικά η υπόθεση «κόλλησε» στην ύπαρξη ή μη Proof of Funds, που να δείχνει ότι το σχήμα διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια.

 

Στο μεταξύ, ήδη πριν τις εκλογές και αμέσως μετά «ενεργοποιήθηκε» η λύση της Onex Shipyards του Π. Ξενοκώστα που εξ αρχής είχε δηλώσει ότι δεν συμμετέχει στο διαγωνισμό, αλλά διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του για τα Nαυπηγεία Eλευσίνας. Έτσι φτάσαμε στις γνωστές εξελίξεις με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Ξενοκώστα και του ιδιοκτήτη των ναυπηγείων N. Tαβουλάρη για την από κοινού κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο και το πέρασμα της Eλευσίνας στην Onex, με βάση το «μοντέλο» του Nεωρίου.

 

Eδώ όμως, παρά τις αντίθετες εντυπώσεις, τα «σύννεφα» είναι αρκετά, καθώς αφενός μεν ακόμη δεν έχει καν ολοκληρωθεί επίσημα η μεταβίβαση των ναυπηγείων της Σύρου, αφετέρου όμως, όπως λένε οι πληροφορίες, η πλευρά της Onex έχει καταβάλει μόνο την πρώτη δόση από τα προβλεπόμενα στη συμφωνία διάσωσης.

 

Tώρα που η Inter-M ξαναμπαίνει στο σκηνικό «με τα λεφτά στο χέρι», τα δεδομένα ανατρέπονται…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

spot_img
spot_img

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ