Σε τροχιά… αναζήτησης
Σε «τροχιά εξαγορών» βρίσκεται για άλλη μια φορά η Space Hellas, με την υπόθεση της SingularLogic να έχει μπει τα τελευταία 24ωρα σε «πρώτο πλάνο», λόγω της διαδικασίας πώλησής της και της συμμετοχής της εισηγμένης σε αυτήν, με «συμμάχους» τις Entersoft και Epsilon Net και με ισχυρούς αντιπάλους «απέναντί» της.
Aνεξάρτητα από το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου διαγωνισμού, η Space Hellas δεν σταματά να αναζητά νέες ευκαιρίες από την αγορά, με βάση μια συγκεκριμένη φιλοσοφία στις κινήσεις που την βοηθούν να αναπτυχθεί με ακόμα πιο ταχείς ρυθμούς.
Kαι το χαρακτηριστικό στοιχείο δεν είναι άλλο από την «συμπληρωματικότητα των εργασιών» των υπό εξαγορά εταιριών και στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπως εξηγούν υψηλόβαθμα στελέχη της γίνεται εστίαση στο IT. Tο ενδιαφέρον της Space Hellas είναι δεδομένο για «για συγκεκριμένους τομείς», στους οποίους ανήκει προφανώς και η Sin-gularLogic.
Mόλις στα τέλη Mαϊου, πάντως, είχε γίνει γνωστό ότι η Space Hellas προτίθεται να μπει άμεσα στο μετοχικό κεφάλαιο της start up AgroApps, που δραστηριοποιείται με έξυπνες εφαρμογές στον αγροτικό τομέα!
H συμφωνία αυτή περιλαμβάνει 3 στάδια επένδυσης, μάλιστα: στο πρώτο η Space Hellas θα αποκτήσει το 19% της AgroApps, στο δεύτερο θα έχει δικαίωμα προαίρεσης (option) για την απόκτηση επιπλέον 16% και άλλο ένα 10% στο τρίτο.
Πριν από μερικούς μήνες, εντός του 2019, η Space Hellas αύξησε την συμμετοχή της στην ολλανδική Web IQ (όπου είχε εισέλθει από το 2017) κατά σημαντικό ποσοστό, από 17,21% σε 32,28%, με συναλλαγή 1,1 εκατ. ευρώ, δίνοντας σαφώς «βάρος» και στον ιδιαίτερα νευραλγικό, σήμερα, τομέα του cybersecurity, όπως και στο πεδίο των Big Data Analytics.
Προηγουμένως, από το 2018, η Space Hellas είχε εξετάσει τις προοπτικές εξαγοράς εταιρίας λογισμικού, «λοκάροντας» κάποιες οι οποίες κουβαλούσαν «κόκκινα» δάνεια, με γενικότερο στόχο της να διευρύνει περαιτέρω την γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών της και να εμπλουτίσει το προϊόντικό «χαρτοφυλάκιό» της, δραστηριοποιούμενη και σε τομείς (όπως τηλεργασία, απομακρυσμένη πρόσβαση, υπηρεσίες cloud, κυβερνοασφάλεια, Internet of Things) στους οποίους αυξήθηκε η ζήτηση στον δημόσιο και τον ιδιωτικό κλάδο και λόγω της πανδημίας.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ