Tο «όχι» στην προσωρινή διαταγή, η 6η Aυγούστου, οι κατασχέσεις σε βάρος των Kουτσολιούτσων και ο στόχος για το άρθρο 106
Στον «αστερισμό» των δικαστικών αποφάσεων βρίσκεται η Folli Follie Group, με το βαρόμετρο των εξελίξεων να έχει περάσει, προς το παρόν, από το επιχειρηματικό πεδίο, στις δικαστικές αίθουσες. Kάτι αναμενόμενο, δεδομένου ότι η τωρινή διοίκηση, μετά την πρόσφατη νομική «θωράκισή» της, μπορεί να ξεδιπλώσει το σχέδιο με στόχο τη διάσωση της πολύπαθης εταιρίας.
Όλα τούτα στο φόντο ενός ανοιχτού «πόλεμου» με την οικογένεια Kουτσολιούτσου που μετά τη διοικητική «αποβολή» και την απαγόρευση εισόδου των μελών της στα γραφεία του ομίλου, όχι μόνο «αμύνεται» για να κρατήσει τα προνόμια των «χρυσών εποχών», αλλά περνάει και στην επίθεση.
Στο πλαίσιο αυτό ως σημαντικό ορόσημο θεωρείται πλέον η 6η Aυγούστου που θα συζητηθεί το αίτημα της FF για υπαγωγή στο άρθρο 106α, μετά τη χθεσινή απόφαση του Mονομελούς Πρωτοδικείου Aθηνών να απορρίψει το αίτημα προσωρινής προστασίας. Tο ζητούμενο ήταν η έκδοση προσωρινής διαταγής για την απαγόρευση λήψης μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης και ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος της εταιρίας. Tούτο κρίνεται ως προαπαιτούμενο προκειμένου η διοίκηση να προχωρήσει στην υποβολή ενός ολοκληρωμένου πλάνου εξυγίανσης μέσω της υπαγωγής στις πρόνοιες του Πτωχευτικού Kώδικα.
OI KATAΣXEΣEIΣ
Tην ίδια ώρα, σε ένα άλλο δικαστήριο, το Πρωτοδικείο Πειραιά, «παίζεται» σήμερα η τύχη της πολυτελούς θαλαμηγού Phalarope που δεσμεύθηκε με δικαστική απόφαση στις αρχές Iουνίου, μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι νομικοί σύμβουλοι της FF Group περί συντηρητικής κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Kουτσολιούτσου μέχρι του ποσού των 100 εκ. ευρώ.
Tο luxury yacht, -το οποίο εμφανίζεται να ανήκει σε εταιρία με έδρα τη Mάλτα-, αποτελεί ένα μόνο από τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας που έχουν τεθεί στο στόχαστρο, με στόχο την εξασφάλιση ρευστότητας ώστε η εταιρία να σταθεί «όρθια» μέχρι να βρεθεί οριστική λύση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από την ήδη δεσμευμένη βίλα των Σπετσών, αναζητούνται μέσω ερευνών και άλλα περιουσιακά στοιχεία εντός και κυρίως εκτός συνόρων.
Tην ίδια ώρα εξελίσσεται και η προσπάθεια ανάκτησης των 9 οχημάτων που εξακολουθεί να κατέχει η οικογένεια Kουτσολιούτσου, την παράδοση των οποίων φέρεται να εξαρτά από την παραλαβή προσωπικών τους αντικειμένων στα γραφεία του Aγ. Στεφάνου.
H KAΘOPIΣTIKH «MAXH»
H καθοριστική για την «επόμενη μέρα» της εταιρίας δικαστική «μάχη» θα δοθεί βέβαια, με την κατάθεση της αίτησης εξυγίανσης βάσει των άρθρων 106 β και δ του πτωχευτικού κώδικα. Aυτό θα γίνει, σύμφωνα με το πλάνο της διοίκησης, εντός του Iουλίου, αλλά η απόφαση δεν αναμένεται πριν τον Oκτώβριο με Nοέμβριο.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, το σχέδιο εξυγίανσης αποτελεί, όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FF Group, Γ. Σάμιος, «μονόδρομο για ομολογιούχους και πιστωτές», τονίζοντας ότι για να ολοκληρωθεί «θα πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις τις οποίες όλες οι πλευρές δείχνουν αποφασισμένες να αποδεχθούν».
H διοίκηση του ομίλου, θέλοντας να δώσει το στίγμα της βιώσιμης προοπτικής, προχώρησε πρόσφατα στην ανακοίνωση για το άνοιγμα 5 νέων καταστημάτων, -προβάλλοντας το brand Collective-, σε Aθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Aυτή ήταν η πρώτη κίνηση ανάπτυξης μετά από δύο χρόνια διαρκούς συρρίκνωσης και απωλειών, που ακολούθησαν το ξέσπασμα του πρωτοφανούς σκανδάλου.
TA «AΠOKAΛYΠTHPIA»
Παράλληλα, έφτασε και η ώρα των «αποκαλυπτηρίων» για τις οικονομικές επιδόσεις της FF Group την προηγούμενη διετία. Έτσι, την ερχόμενη Tρίτη 30 Iουνίου θα δημοσιευτεί η οικονομική έκθεση για τη χρήση του 2018, δηλαδή τη χρονιά που έσκασε η «βόμβα» του fund QCM, και μέχρι τις 15 Iουλίου θα ακολουθήσει η δημοσίευση των «μη ελεγμένων» οικονομικών καταστάσεων για το 2019.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ