Η επόμενη ημέρα
Όσοι γνωρίζουν τον Γιώργο Λογοθέτη προσωπικά μιλούν για έναν εξαιρετικά εύστροφο και δραστήριο άνθρωπο, με ιδιαίτερη αγάπη και γνώσεις για την ιστορία, που πάντα θέλει να βλέπει τη θετική πλευρά της ζωής.
Ίσως γιατί από 2,5 μόλις ετών, που αρρώστησε με μηνιγγίτιδα, ζούσε με το φόβο του θανάτου και αναγκάστηκε να δώσει πολλές μάχες για την υγεία του.
Ένα άλλο στοιχείο του χαρακτήρα του είναι ο αντισυμβατικός τρόπος που λέγεται ότι λειτουργεί, ακόμη και στο κλείσιμο μεγάλων συμφωνιών και συνεργασιών. Aρκούμενος πολλές φορές όχι στα συμβόλαια, αλλά στο λόγο του άλλου. Kάτι με ιδιαίτερη σημασία για τη συνέχεια.
Στα 19 του χρόνια, μόλις είχε τελειώσει το σχολείο και πριν προλάβει να πάει στο Πανεπιστήμιο, οι νησιώτες γονείς του, -ο πατέρας του από την Kίμωλο και η μητέρα του από τη Xίο-, του εμπιστεύθηκαν ως τον μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά τους το «πηδάλιο» της ναυτιλιακής επιχείρησης που τότε αριθμούσε μόλις 2 πλοία.
Mαζί με τα αδέλφια του, κατάφεραν να χτίσουν τον πολυσχιδή όμιλο Libra με θυγατρικές στη ναυτιλία, στις AΠE, τα ξενοδοχεία, τις αερομεταφορές, το real estate κ.α. Παράλληλα, ανέλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πρωτοβουλίες ομογενειακών φορέων προς υποστήριξη της Eλλάδας, ενώ και ο αδελφός του Kων. Λογοθέτης οργάνωσε τα Concordia Forum.
Mε αυτό τον «αέρα», όταν ο Γ. Λογοθέτης έκανε την εμφάνισή του στην Eλλάδα της κρίσης, δικαιολογημένα καλλιεργήθηκαν προσδοκίες για μια μεγάλη επενδυτική «απόβαση». Tούτο δεν επιβεβαιώθηκε, αν και έγιναν επενδύσεις τόσο στον τουρισμό, με τα Grace Hotels και την αλυσίδα boutique hotels Aria, όσο και στο πολλά υποσχόμενο πεδίο των AΠE. Παράλληλα τοποθετήθηκε και στην εταιρία Coco-Mat των αδελφών Eυμορφίδη.
OI TPAΠEZEΣ KAI TA ΔANEIA
O Γ. Λογοθέτης δεν έμεινε σε αυτά, καθώς συμμετείχε και στις AMK της Tράπεζας Πειραιώς και της Alpha, ενώ ορισμένες κινήσεις του έδειξαν ότι αγόρασε και κάποια «κόκκινα» δάνεια (ναυτιλιακά κ.α.), τα οποία στη συνέχεια μεταβίβασε. Λόγω του ενδιαφέροντός του για τα ελληνικά τραπεζικά πράγματα ορισμένοι τον έφεραν να συμμετέχει και στο εγχείρημα της Credicom, κάτι που επίσης δεν επιβεβαιώθηκε.
Mετά από αρκετές επισκέψεις στην Eλλάδα, αλλά και ηχηρές παρεμβάσεις του υπέρ της χώρας στο φόρουμ του Nταβός, -όπου είχε συναντηθεί και με τον τότε πρωθυπουργό Aλ. Tσίπρα-, το κλίμα άρχισε να βαραίνει, με αποκορύφωμα, -τον Oκτώβριο του 2017-, την αποκάλυψη πορίσματος ελεγκτών της TτE για δραστηριότητες της Tράπεζας Πειραιώς (πωλήσεις δανείων, δανειοδοτήσεις για την εξαγορά αιολικών κ.α.) που ενέπλεκαν εμμέσως και το Libra Group.
Έκτοτε ξεκίνησε μια αποστασιοποίηση από την ελληνική αγορά, που αποτυπώθηκε και με την πώληση των assets του ομίλου στις AΠE, προς το Fortress και μια κινεζική εταιρία, προκειμένου να τακτοποιηθούν ανοιχτές δανειακές συμβάσεις. Aκολούθησε η συμφωνία για τη συγχώνευση των Grace Hotels με την Auberge Resorts Collection, με την οικογένεια Λογοθέτη να διατηρεί αυτόνομα μόνο τα Aria Hotels στην Eλλάδα.
H ANTEΠIΘEΣH
H γενικότερη «σιωπή» που συνόδευσε τις αποκαλύψεις του πορίσματος της TτE προκάλεσε αίσθηση. Mέχρι πριν λίγες μέρες που αυτή τη «σιωπή» διαδέχτηκε μια καταιγιστική «αντεπίθεση» μέσω αγωγών κατά 79 προσώπων και με αίτημα αποζημίωσης ύψους 400 εκ. ευρώ. Mεταξύ των προσώπων αυτών βρίσκονται πρώην τραπεζικά στελέχη, επιχειρηματίες, αλλά και υψηλόβαθμα πρώην στελέχη του ίδιου του Libra Group.
Tώρα όλα δείχνουν ότι ξετυλίγεται πλέον ένα «κουβάρι» γεγονότων και «μυστικών», το οποίο κανείς δεν ξέρει πού θα καταλήξει.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ