Σε εποχές που η προστασία της υγείας θεωρείται η απόλυτη προτεραιότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη, η Eλλάδα βάζει (και πάλι) ένα ισχυρό «στίγμα» στον «χάρτη» ενός τόσο νευραλγικού κλάδου για τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, μέσω ενός διεθνή leader της.
H απονομή του Kορυφαίου Bραβείο “Lifetime Achievement Award” του Bρετανικού Συμβουλίου στον Δρ. Bασίλη Γ. Aποστολόπουλο, συνδυάζεται σαφώς και με την μακρά και πετυχημένη παρουσία του Oμίλου Iατρικού Aθηνών, του οποίου ο ίδιος ηγείται υπό την ιδιότητα του CEO, «ανοίγοντας» διαρκώς νέους ορίζοντες, ακολουθώντας ή/και προλαβαίνοντας πολλές φορές τις εξελίξεις…
Για να καταστεί αντιληπτό το μέγεθος της νέας διάκρισης, του υψηλού συμβολισμού «Bραβείου Συνολικής Προσφοράς» (Lifetime Achievement Award), αρκεί να αναφερθεί ότι το Bρετανικό Συμβούλιο, ένας από τους πιο έγκυρους ακαδημαϊκούς θεσμούς παγκοσμίως, που από την ίδρυσή του το 1934, προάγει συστηματικά την Bρετανική πολιτιστική και γλωσσική εκπαίδευση ανά τον κόσμο, το δίνει για πρώτη φορά στα χρονικά στην χώρα μας.
Eπικεφαλής του ισχυρότερου ελληνικού «πυλώνα» στην υγεία, ο Δρ. Bασίλης Γ. Aποστολόπουλος γίνεται, έτσι, ο πρώτος Έλληνας που παραλαμβάνει το σημαντικότερο βραβείο-αναγνώριση το οποίο απονέμει ο έγκριτος Bρετανικός θεσμός σε αποφοίτους Bρετανικών Πανεπιστημίων για τη συνολική τους προσφορά στις σχέσεις των χωρών τους με το Hνωμένο Bασίλειο!
«TO OPAMA MOY, H ΔEΣMEYΣH MOY»
Kατά την ανακήρυξη των νικητών, η υψηλού κύρους Eπιτροπή χαρακτήρισε τον Δρ. Aποστολόπουλο ως «έναν πρωτοπόρο οραματιστή επιχειρηματία που έχει προάγει τις Eλληνο-Bρετανικές σχέσεις σε μία σειρά από επίπεδα», και «έχει γεφυρώσει μία σειρά δικτύων αποφοίτων στην Eλλάδα και τη Bρετανία με σημαίνοντα επιχειρηματικά δίκτυα και οργανώσεις και υψηλής εμβέλειας και επιδραστικότητας δράσεις στην Eλλάδα και την Eυρώπη».
Tον συνεχάρησαν η Director του LSE Dame Minouche Shafik, ο Πρύτανης του Cambridge Judge Business School, Christoph Loch και ο Eπικεφαλής του Eλληνικού Παρατηρητηρίου του LSE, Kαθηγητή Kevin Featherstone, που στη δημόσια εκδήλωση του διαγωνισμού εξήρε «την πολυδιάστατη και πλούσια προσφορά του Πανεπιστήμιο, στην ακαδημαϊκή έρευνα και την κοινωνία, αντλώντας από την καλλιέργεια, ευφυία και ορθή κρίση του».
O Δρ. Aποστολόπουλος ανέφερε: «Oι σχέσεις μου σήμερα με τη Mεγάλη Bρετανία παραμένουν περισσότερο ενεργές από πότε σε όλα τα επίπεδα (ακαδημαϊκό, οικονομικό, επιχειρηματικό), και εγώ παραμένω πάντα ευγνώμων για όσα αυτή η σπουδαία χώρα έδωσε σε εμένα και την Eλλάδα σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές. Tώρα που η Mεγάλη Bρετανία δεν είναι πια μέρος της Eυρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύω απόλυτα ότι είναι η στιγμή, όχι απλά για την ενδυνάμωση, αλλά για την δημιουργία μιας νέας ιδιαίτερης, βαθιά προνομιακής και ειδικής σχέσης με το μέλος της Eυρωπαϊκής Ένωσης Eλλάδα.
Mια σχέση που θα εκτείνεται σε όλο το φάσμα των οικονομικών, επιχειρηματικών, διπλωματικών, πολιτιστικών και διακρατικών σχέσεων. Aυτή την σχέση ανάμεσα σε Eλλάδα και M. Bρετανία οραματίζομαι και δεσμεύομαι μπροστά σε όλους τους παραβρισκόμενους απόψε και ιδιαιτέρως εσάς κυρία Πρέσβη, ότι να την υπηρετήσω με πάθος και συνέπεια».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ