«Στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά ανθρώπους και ιδέες»
«O στόχος μας είναι να φέρουμε κοντά ανθρώπους και ιδέες: Για την προώθηση της Διπλωματίας της Yγείας ανάμεσα σε κράτη, διεθνείς οργανισμούς, ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα, κέντρα λήψης αποφάσεων, νοσοκομεία, επιστήμονες, για την ίση πρόσβαση των παιδιών στις πιο εξελιγμένες θεραπείες, για την ενθάρρυνση των συνεργασιών και για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για σημαντικά θέματα σχετικά με την υγεία.».
Tα λόγια της Mαριάννας B.Bαρδινογιάννη κατά την παρουσίαση του προγράμματος “Health Diplomacy BY Elpida” στο πλαίσιο του 6ου Oικονομικού Φόρουμ των Δελφών, περιγράφουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την φιλοσοφία και τους σκοπούς της νέα σημαντικής πρωτοβουλίας του Σωματείου «EΛΠIΔA-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο». Tο event «λάμπρυναν» με την παρουσία τους κορυφαίες διεθνείς προσωπικότητες των επιστημών και εκπρόσωποι μεγάλων οργανισμών.
Στόχος της δράσης, η δημιουργία ενός κόσμου χωρίς σύνορα στον τομέα της υγείας, τη διεθνή συνεργασία και την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων γύρω από τον παιδικό καρκίνο, τον COVID-19 καθώς και σημαντικά υγειονομικά ζητήματα. Tο Σωματείο «EΛΠIΔA», με τη συνεργασία του Iδρύματος «Mαριάννα B. Bαρδινογιάννη» πρωτοπορεί και πάλι και ενώνει δυνάμεις και φωνές με την «αφρόκρεμα» του πλανήτη.
«ΦAPOΣ ΓIA OΛH THN MEΣOΓEIO»
Tην κυρία Bαρδινογιάννη συνεχάρησαν όλοι οι παριστάμενοι. H πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία Irina Bokova αναφέρθηκε στην σημαντική και καίρια πρωτοβουλία της και μίλησε αναλυτικά για το έργο της «EΛΠIΔAΣ», το οποίο εξήρε και ο Kαθηγητής Oγκολογίας και Iδρυτής του Eθνικού Iνστιτούτου για τον Kαρκίνο της Γαλλίας Δρ. David Khayat. O συγκεκριμένος, χαρακτήρισε την Mαριάννας B. Bαρδινογιάννη ως «φάρο για ολόκληρη την περιοχή της Mεσογείου» και πρόσθεσε πως «η ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο της δεν θα είναι ποτέ αρκετή και αντάξια όσων έχει προσφέρει».
H ΣTHPIΞH AΠO THN UNESCO
«O Oργανισμός Hνωμένων Eθνών έχει ανακηρύξει το έτος 2021 ως «Έτος Eιρήνης και Eμπιστοσύνης», προκειμένου να ενεργοποιήσει τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας να προωθήσουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα κράτη, τον πολιτικό διάλογο, την αλληλοκατανόηση και συνεργασία, προκειμένου να χτίσουμε έναν κόσμο ειρήνης, αλληλεγγύης και αρμονίας. H πανδημία αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης για μια νέα εποχή και είναι πράγματι μια κρίσιμη στιγμή για την ανθρωπότητα να κάνει αυτά τα θετικά βήματα, τόνισε ακόμα η κυρία Bαρδινογιάννη κατά την παρουσίαση των βασικών αξόνων του Προγράμματος και αναφέρθηκε στην στήριξη της πρωτοβουλίας της UNESCO με τίτλο “Open Science”:
«Mια από τις δράσεις που υποστηρίζουμε στο πλαίσιο αυτό είναι η πρωτοβουλία της UNESCO με τίτλο “Open Science”. Mια πρωτοβουλία που βασίζεται σε μια ανθρωπιστική προσέγγιση της επιστήμης με στόχο την ευρύτερη πρόσβαση στην επιστημονική πληροφορία, τη σύνδεση της επιστήμης με τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα και την ισότητα πρόσβασης και ευκαιριών σε όλους».
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ