Απορρίφθηκε από τη δικαιοσύνη το αίτημα της Εθνικής Τράπεζας να τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης ηΧαλυβουργική, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών στην τράπεζα. Η δανειακή έκθεση της Χαλυβουργικής στην ΕΤΕ ανέρχεται σε 344 εκατ. ευρώ.
Η απόφαση δημιούργησε έκπληξη, και σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η τράπεζα στο αίτημά της, πέντε χρόνια δεν είχε εισπράξει από τους δανειολήπτες.
Σημειώνεται ότι η ΕΤΕ είχε καταθέσει αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ως leader στο σχήμα των τραπεζών για τα δάνεια συνολικού ύψους 420 εκατ. ευρώ της βιομηχανίας
Στην αίτηση που κατατέθηκε στις 23 Φεβρουαρίου η τράπεζα ζητεί συγκεκριμένα:
-Να διαταχθεί με απόφαση του Δικαστηρίου, η υπαγωγή της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Δραγατσανίου αριθμ. 8, στη διαδικασία της ειδικής διαχείρισης, σύμφωνα με τα άρθρα 68 επόμενα του ν. 4307/2014.
-Να ορισθεί η προτεινόμενη από την αιτούσα Τράπεζα, Βασιλική Τσιάτα, η οποία είναι εγγεγραμμένη στην Α’ βαθμίδα του μητρώου διαχειριστών αφερεγγυότητας, ως ειδικός διαχειριστής της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
-Να επιβληθεί σε βάρος της περιουσίας της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” η δικαστική δαπάνη και η αμοιβή του πληρεξούσιου δικηγόρου της τράπεζας.
Από τις αρχές του 2020 η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις τόσο με την πλευρά του βασικού μετόχου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, όσο και με εκείνη των υιών του Γιώργου και Παναγιώτη, προκειμένου να βρεθεί μια συμφωνημένη φόρμουλα για την αξιοποίηση της μεγάλης έκτασης (και του ιδιόκτητου λιμανιού) στον κόλπο της Ελευσίνας. Κάτι που θα είχε σημαντικότερα οφέλη παρά όσα θα έφερνε η προσφυγή σε αναγκαστικό πλειστηριασμό των assets.