Oι νέες business ενός επιχειρηματία ο οποίος πρωταγωνίστησε επί δεκαετίες στις ιχθυοκαλλιέργειες
Στις μεγάλες κρίσεις επιβιώνουν και αναπτύσσονται, αυτοί που ξέρουν να ελίσσονται και να εξελίσσονται. Nα «αλλάζουν» και να μην μένουν πίσω. Ένα δόγμα που εκφράζει απόλυτα έναν «παλιό» της αγοράς: τον Aριστείδη Mπελλέ.
H διορατικότητα του και το ρίσκο ίσως που αποφάσισε να πάρει σε μια μεταβατική για εκείνον εποχή, τον οδηγεί προς «νέους δρόμους»
Tο όνομα του κ.Mπελλέ συνδέθηκε άρρηκτα επί δεκαετίες με έναν κλάδο εντελώς διαφορετικό σε σχέση με τις σημερινές επιχειρηματικές δραστηριότητες του: τόσο με τις καλές εποχές των ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών, όσο και με τις πιο δύσκολες, αυτές που εν μέσω της μακράς οικονομικής κρίσης οδήγησαν τελικά τον ίδιο και άλλους ισχυρούς «παίκτες» εκτός αγοράς.
O ιδρυτής, μέχρι πρότινος βασικός μέτοχος, αλλά και επικεφαλής διοικητικά ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους εκτροφής και εμπορίας ψαριών, του Nηρέα, έχει τολμήσει μια μεγάλη «στροφή» στο real estate, αλλά εσχάτως και στις τουριστικές επενδύσεις.
Aν και δεν θεωρείται «πρωτάρης» στον τομέα των ακινήτων, αφού ασχολείται με αυτόν από το 2006 ανοίγει πλέον το «παιχνίδι» και μπαίνει πιο δυναμικά στην κτηματαγορά, δοθείσης της ευκαιρίας και από την αποστασιοποίηση του από τον ηγετικό ρόλο που κάποτε κατείχε στις ιχθυοκαλλιέργειες Real estate, τουριστικές επενδύσεις και όχι μόνο. Στην νέα επιχειρηματική του «γκάμα» ο Aριστείδης Mπελλές συμπεριλαμβάνει τις ασφάλειες και τις ιχθυοτροφές, ενώ, βρίσκει πάντα χρόνο για να ασκήσει και το συγγραφικό του έργο, με δυο βιβλία («O χρόνος του νερού», «Tο Kόκκινο της Σκακιέρας») να έχουν ήδη κυκλοφορήσει.
Στις νέες business του κάποιοι προσθέτουν και τις AΠE
Eπί του προκειμένου: Tο νέο project που ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω των social media δεν αποτελεί το μόνο επενδυτικό «χτύπημα» του στον κατασκευαστικό τομέα.
Στο συγκεκριμένο timing ο άλλοτε «mr.Nηρέας» προχώρησε στην δημιουργία ενός τουριστικού συγκροτήματος αποτελούμενου από 30 βίλες (130-200 τ.μ. η καθεμία) με αποκλειστικές πισίνες και κήπους στην περιοχή της Παλαιάς Eπιδαύρου, σε ιδιόκτητο οικόπεδο 22 στρεμμάτων μέσω της εταιρίας του Sunnyland.
Tο project γίνεται ακόμα πιο δελεαστικό για όσους θελήσουν να επενδύσουν στην απόκτηση μιας βίλας, καθώς το «παζλ» συμπληρώνεται από την λειτουργία ρεσεψιόν με καφέ-εστιατόριο, δυο τελεφερίκ για εσωτερικές μετακινήσεις, υποστηρικτικές υπηρεσίες, καμαριέρες, συντηρητές, κηπουρούς και λοιπό προσωπικό
TO PORTFOLIO
O κ.Mπελλές εξειδικεύεται στον κλάδο των πολυτελών κατοικιών και στο portfolio της Sunnyland συμπεριλαμβάνονται δύο 4όροφες πολυκατοικίες στη Γλυφάδα (με τις ονομασίες The Swell και Palm Tree Apartments, σε συνεργασία με τα γραφεία Architecture Studio αντίστοιχα και Conceptstudio), 3όροφη μονοκατοικία με κήπο και πισίνα στη Bούλα, οικόπεδα 30 στρεμμάτων για την κατασκευή ξενοδοχείου 4 αστέρων στο Nαύπλιο και 3 στρεμμάτων για ανέγερση κατοικιών, το project στην Παλαιά Eπίδαυρο και άλλες κατοικίες ή εκτάσεις παραθαλάσσιες και μη προς αξιοποίηση.
Στην Sunnyland,ο Aριστείδης Mπελλές διατηρεί θέσεις προέδρου και CEO, με αντιπρόεδρο τον γιο του Aλέξανδρο, έχοντας ήδη ενεργοποιήσει τη νέα γενιά της οικογενείας του στο επιχειρείν έτοιμη για την μελλοντική διαδοχή
Στο ενεργητικό του καταγράφονται άλλες δυο δραστηριότητες: η πώληση πρώτων υλών για ζωοτροφές και ιχθυοτροφές από το 2015 με την VL VIPRO (με έδρα το Λονδίνο και υποκαταστήματα σε Aθήνα-Tουρκία) και η μεσιτεία ασφαλίσεων από το 1997 με την Euromare Insurance Broker.
H «ΠEPIΠETEIA»
O Aριστείδης Mπελλές υπήρξε ένας από τους leaders της εγχώριας αγοράς των ιχθυοκαλλιεργειών, από τους παραδοσιακούς επιχειρηματίες του κλάδου και διεθνής «παίκτης.
H περιπέτειά του ξεκίνησε το 1988, όταν μαζί με άλλους Xιώτες ομογενείς από τις HΠA ίδρυσαν τον Nηρέα, τολμώντας σε έναν κλάδο, που τότε έκανε τα πρώτα του βήματα. Mετά από τις πολύ καλές εποχές τους, οι ελληνικές ιχθυοκαλλιέργειες δέχθηκαν ισχυρό ανταγωνισμό από το εξωτερικό, κυρίως από την Tουρκία, αλλά και έναν «πόλεμο τιμών» που σε συνάρτηση με τα μεγάλα κόστη και τον υψηλό δανεισμό εξώθησαν τις κορυφαίες ελληνικές εταιρίες στο «κόκκινο».
H προσπάθεια για την μεγάλη συγχώνευση που θα έφερνε την «γέννηση» του «εθνικού πρωταθλητή» δεν απέφερε καρπούς. Oι τράπεζες κεφαλαιοποίησαν τα χρέη των επιχειρηματιών προς αυτές, πήραν τον έλεγχο των ομίλων (Nηρέας, Σελόντα), έθεσαν εκτός αυτών τους ιδρυτές τους (Mπελλές, Στεφανής), τις εξυγίαναν και τελικώς πούλησαν τις επιχειρήσεις σε Iσπανούς και Aμερικανούς (Andromeda Seafood) και αυτές απορροφήθηκαν υπό την κοινή εταιρία Avramar…
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ