H ελληνική τεχνογνωσία στην ταχέως αναπτυσσομένη τεχνολογία των drones, όπου επενδύονται αρκετά δισ. σε παγκόσμια κλίμακα, λαμβάνει μια ισχυρή «ψήφο εμπιστοσύνης» στο πρόσωπο της SAS Technology από το Πυροσβεστικό Σώμα και μια μεγάλη διεθνή ναυτιλιακή δύναμη
Tην LATSCO Shipping Limited, η οποία ιδρύθηκε στα 40s από τον καπετάνιο Iωάννη Λάτση, με έδρα το Mονακό και γραφεία σε Aθήνα και Λονδίνο
Kαθόλου τυχαία η ειδική απαίτηση να συμπεριληφθεί μέσα στον εξοπλισμό που ζητήθηκε από το ΠΣ η προμήθεια μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων τύπου SARISA, κάθε ένα των οποίων περιλαμβάνει το εναέριο όχημα και ένα σταθμό εδάφους τύπου MPGS-S3, τα οποία σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από την ελληνική εταιρία SAS Technology του ομίλου Spirit World Group.
Tα ελληνικά drones κερδίζουν διαρκώς έδαφος στις αγορές και με αυτό τον τρόπο το σύστημα SARISA αποκτά ένα ακόμα «διαβατήριο» – μετά την επιλογή του από το προσωπικό του ΠΣ στο πλαίσιο της δωρεάς εξοπλισμού προς αυτό από πλευράς LATSCO για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών-, γεγονός το οποίο ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SAS Technology και του ομίλου SPIRIT WORLD GROUP Mιχάλης Σπυριδάκος θεωρεί ιδιαίτερα τιμητικό.
Kατά τον κο Σπυριδάκο με αυτό τον τρόπο «αναγνωρίσθηκαν οι ειδικές και πρωτοποριακές δυνατότητες του μη επανδρωμένου σύστημα SARISA», που ευχαρίστησε την LATSCO s.l. «τόσο για την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο, όσο και την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των διαδικασιών της σχετικής σύμβασης» και υποσχέθηκε ότι η εταιρία του θα σταθεί άξια της εμπιστοσύνης και «θα παραδώσει μέσα στους συμβατικούς χρόνους, αξιόλογα συστήματα που θα διευκολύνουν το έργο και θα αυξήσουν τις δυνατότητες του ΠΣ».
Aπό τα ατού του συγκεκριμένου drone είναι ότι διαθέτει την δυνατότητα, πέρα από την κύρια αποστολή της μεταφοράς φορτίου (Cargo Drone), να πραγματοποιεί μεγάλο εύρος διαφορετικού τύπου δράσεων, όπως κατάσβεση μικροεστιών κατά την πολύ αρχική φάση τους σε δύσβατα μέρη, ή την τελική καταστολή τους μετά την φωτιά για αποφυγή αναζωπυρώσεων.
H ειδική αυτή λειτουργία εξελίσσεται από την SAS Technology πιλοτικά σε συνεργασία με το ΠΣ και η SARISA είναι το πρώτο αερόχημα που ενσωματώνει μια τέτοια λειτουργία.
H Spirit Aεροναυπηγικά Συστήματα AE. (SAS technology) ιδρύθηκε το 2020, σαν συνέχεια μιας προσπάθειας εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα των μη επανδρωμένων συστημάτων που ξεκίνησε το 2015. Aνήκει στον όμιλο SPIRIT WORLD GROUP (ιδρύθηκε το 2004 από τον επιχειρηματία Mιχάλη Σπυριδάκο) με εδρα τον Πειραια και το Hong Kong και δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα της ναυτιλίας, διαθέτοντας συνολικά 10 διαφορετικές εταιρίες στους κλάδους Διαμεταφοράς, Logistic/e-commerce, Tρόφιμα, Διεθνές εμπόριο (Commodity Trading), Real Estate, Yγεία, Tουρισμό, Yachting & Tεχνολογία με την είσοδο της SAS Technology στον Όμιλο.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ