Λίγο πριν τον ερχομό του 2022 η επένδυση Μονάδας Βιοξήρανσης της WATT στη Φυλή ολοκληρώθηκε προσφέροντας μία σημαντική ανάσα ανακούφισης σε ολόκληρη την Αττική.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με τις λοιπές υποδομές του ΚΔΑΥ της WATT, παράγει καύσιμο από σύμμεικτα αστικά απορρίμματα (όπως τα υπολείμματα των ΚΔΑΥ) κατάλληλο για να χρησιμοποιηθεί στη τσιμεντοβιομηχανία. Έτσι η εταιρεία, με τον Θανάση Κατρή στο τιμόνι της, κατάφερε να προτείνει λύσεις σε δύο σύγχρονα προβλήματα, με μία μόνο κίνηση. Διότι η Μονάδα Βιοξήρανσης της WATT κατασκευάστηκε βάσει ειδικού σχεδιασμού που επινοήθηκε από τον Αθανάσιο Κατρή και αποτελεί πατέντα της εταιρίας.
Το πλεονέκτημα της τεχνολογίας αυτής έγκειται στο γεγονός ότι περιορίζει δραστικά το υπόλειμμα των απορριμμάτων προς ταφή, σε επίπεδο κάτω του 20% (σε αντίθεση με το 40% που επιτυγχάνουν οι συμβατικές μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων), δημιουργώντας παράλληλα ένα υψηλής αξίας ενεργειακό υλικό. Με την τεχνολογία της Βιοξήρανσης έχουν προκηρυχθεί και θα υλοποιηθούν πολλές ακόμα νέες μονάδες στην Ελλάδα. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι ΜΕΑ του Γραμματικού και του Σχιστού.
Μέσα από τη νέα αυτή μονάδα, η WATT ανοίγει τον δρόμο για τη ριζική αλλαγή του τοπίου στη διαχείριση απορριμμάτων και την ενεργειακή κρίση. Επιπλέον, η εταιρεία ανταποκρίνεται, με αυτόν τον τρόπο, στις υποχρεώσεις της σύμβασης που προσφάτως υπέγραψε με τον ΕΔΣΝΑ για μετασχηματισμό σημαντικού μέρους των υπολειμμάτων των ΚΔΑΥ σε καύσιμο υψηλών προδιαγραφών.
Αποδεικνύοντας την τεχνογνωσία της και αξιοποιώντας καινοτόμες λύσεις, η WATT εμπλούτισε, μέσα από αυτή τη νέα επένδυση, το πλούσιο οπλοστάσιό της αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες της και δικαιώνοντας την ηγετική της θέση στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων.