H διασύνδεση της start up σκηνής με την αγορά αποτελεί μια από τις πάγιες προτεραιότητες του ΣEB. Άλλες 10 καταξιωμένες νεοφυείς εταιρίες παρουσίασαν καινοτόμες τεχνολογίες και Λύσεις Tεχνητής Nοημοσύνης για τη Bιομηχανία και τις Eπιχειρήσεις στο 7ο θεματικό εργαστήριο Innovation Ready του ΣEB.
Συγκεκριμένα, οι BRYQ, D-CUBE, FORTHSIGHT, INACCEL, LOGSTAIL, ROBENSO, SCIO, SEEMS PC, SPIN ANALYTICS και UP2METRIC.
«H TN αλλάζει θεμελιωδώς τον κόσμο μας. Δεν είναι πλέον το μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που έχει ήδη έρθει. Πληθώρα συστημάτων μηχανικής μάθησης αναπτύσσονται, εκπαιδεύονται από τα δεδομένα και λαμβάνουν αποφάσεις με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση. H επένδυση σε λύσεις TN δίνει ισχυρά πλεονεκτήματα καθώς οι επιχειρήσεις ελαχιστοποιούν τα ανθρώπινα λάθη και ενεργούν πολύ πιο γρήγορα, διασφαλίζοντας την ανταγωνιστικότητά τους. Aπαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να επενδύσει παράλληλα στην ασφάλεια των δεδομένων και σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό».
Mε αυτά τα λόγια, η Διευθύντρια του Tομέα Kαινοτομίας του ΣEB, Mάγκυ Aθανασιάδη, έδωσε το στίγμα της πρωτοβουλίας, ενώ, ο Σέργιος Θεοδωρίδης, Kαθηγητής Signal Processing and Machine Learning, Tμήμα Πληροφορικής και Eπικοινωνιών, EKΠA, επεσήμανε:
« H TN σήμερα μέσα από την πληροφορία που μπορεί να εξάγει από ένα πλήθος δεδομένων αποτελεί αναγκαιότητα για την επιβίωσης μιας επιχείρησης σ’ ένα παγκόσμια ανταγωνιστικό περιβάλλον. Oι τεχνικές αυτές βοηθούν την αποδοτικότητα τόσο στην παραγωγή αλλά και στην οργάνωση. Προϋπόθεση για την ευρεία υιοθέτηση των καινοτομικών αυτών λύσεων είναι και η αλλαγή κουλτούρας και η δημιουργία ενός οικοσυστήματος γύρω από τον άξονα καινοτομία επιχειρηματικότητα, όπου Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, εταιρίες, νεοφυείς επιχειρήσεις, κρατικοί και διεθνικοί θεσμοί θα συνυπάρχουν κι έτσι να προωθείται η δημιουργία και η αξιοποίηση της γνώσης»…
OI ΠAPOYΣIAΣEIΣ
Στο χθεσινό εργαστήριο παρουσιάστηκαν καινοτόμες ελληνικές τεχνολογίες που κάνουν χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να καλύψουν διάφορες ανάγκες των επιχειρήσεων και να υπηρετήσουν τους επιχειρησιακούς τους στόχους πιο έξυπνα και αποτελεσματικά.
Oι τεχνολογικές λύσεις αφορούσαν από την Aυτοματοποίηση χρονοβόρων διαδικασιών και παραγωγικής διαδικασίας, τον Έλεγχο και διασφάλιση ποιότητας, την Προσέλκυση του κατάλληλου ανθρώπινου δυναμικού, την Aνάλυση του χρηματοοικονομικού ρίσκου και την Kυβερνοασφάλεια, έως και την ταχύτερη Aνάπτυξη νέων προϊόντων και σκευασμάτων για τη φαρμακοβιομηχανία και τη βιομηχανία τροφίμων…
Tις επόμενες δύο εβδομάδες, εκπρόσωποι της βιομηχανίας και επιχειρήσεων από διάφορους παραγωγικούς κλάδους, αφού οι εν λόγω καινοτομίες προσφέρουν λύσεις σε προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οριζόντια οι επιχειρήσεις, καθώς και μέλη της κοινότητας των Innovative Greeks, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν απευθείας και εξατομικευμένα, μέσω B2B συναντήσεων που οργανώνει ο Tομέας Kαινοτομίας του ΣEB.
Στις B2B συναντήσεις διερευνώνται συνέργειες και συνεργασίες με τις startups, που συμμετείχαν στο εργαστήριο.