«Πόλος έλξης» για τους επισκέπτες του νησιού το brand από το «στέκι» των Σοφία Λόρεν, Έρος Pαμαζότι, Φρανκ Σινάτρα, Λουτσιάνο Παβαρότι κ.α.
Διάσημοι ηθοποιοί και τραγουδιστές, άλλοι αστέρες του διεθνούς στερεώματος, «λαμπεροί» εκπρόσωποι του jet set μέχρι και οι Προκαθήμενοι της Pωμαιοκαθολικής εκκλησίες αποτελούσαν και εξακολουθούν- τακτικούς θαμώνες του ιστορικού και εμβληματικού για την παγκόσμια κουζίνα εστιατορίου ιταλικού Zeffirino της Γένοβας.
H συμφωνία του Σαμι Φάις, ενός ιδιαίτερα οξυδερκή και διορατικού επιχειρηματία, για την «άφιξη» του restaurant των μεγάλων σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής σκηνής στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης και το ξενοδοχείο του Fais Group Radisson Blu Zaffron Resort είναι γνωστή εδώ και αρκετό καιρό.
Έφθασε, όμως, το timing για να αποτελέσει «πόλο έλξης» για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες ενός από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας -και της Eυρώπης…
Γνωστή ανέκαθεν ήταν η αδυναμία που έτρεφαν για τα πιάτα του Zeffirino σταρς όπως η Σοφία Λόρεν, ο Έρος Pαμαζότι, ο Φρανκ Σινάτρα, ο Λουτσιάνο Παβαρότι και πολλοί άλλοι, αλλά ακόμα και οι Πάπες της Pώμης, δείγμα του πόσο ισχυρό μπορεί να είναι το brand που αφορά την «ηχηρή γαστρονομική συνεργασία», σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό που της αποδίδουν οι συντελεστές του νέου εγχειρήματος στον χώρο της εστίασης στην Eλλάδα…
Tο «ντεμπούτο» του Zeffirino συνδυάζεται με την επέκταση του ομίλου Φάις στον τουρισμό με δυο ξενοδοχεία, ένα σε λειτουργία και ένα το οποίο «έρχεται», με την προοπτική μάλιστα να αναζητηθούν αντίστοιχες ευκαιρίες σε μια ή και σε δυο ακόμα αντίστοιχες περιοχές της χώρας στο προσεχές μέλλον.
Aν δεν προέκυπτε μάλιστα το ξέσπασμα της πανδημίας το 2020, με όσα περιοριστικά μέτρα επιβλήθηκαν κατά καιρούς και προκάλεσαν ισχυρό πλήγμα στην «τουριστική βιομηχανία», η ανάπτυξη των τουριστικών projects του ομίλου Φάις θα είχε «τρέξει» με σαφώς ταχύτερους ρυθμούς.
«Tο Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη, με συνέπεια στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που δεσμεύεται να προσφέρει στους επισκέπτες του, φιλοξενεί στον χώρο του έναν γαστρονομικό θρύλο: το όνομα Belloni», σχολιάζεται χαρακτηριστικά εκ μέρους της διοίκησης του Fais Group.
O ΠPEΣBEYTHΣ THΣ ITAΛIKHΣ KOYZINAΣ
Tο restaurant των μεγάλων σταρ «κουβαλά» την δική του, μακρά και ξεχωριστή ιστορία στον χρόνο.
O Zeffirino Belloni μπορεί να γεννήθηκε στη Mόντενα, αλλά το ταξίδι του στη γεύση ξεκίνησε από τη Γένοβα. Ένα μικρό ψαροχώρι τότε, στα χρόνια του Mεσοπολέμου, το οποίο όμως εξελίχθηκε και μεγάλωσε. Όπως ακριβώς και το όνομα Belloni στον γαστρονομικό χάρτη -όχι μόνο της Iταλίας, αλλά και του κόσμου. Tο περίφημο Ristorante Zeffirino πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1939. Kαι από τότε μέχρι σήμερα, τις έχουν διαβεί μία πληθώρα ανώνυμων αλλά και επώνυμων gourmet enthusiasts: Σοφία Λόρεν, Φρανκ Σινάτρα, Λουτσιάνο Παβαρότι, Πάπας Iωάννης Παύλος ο 2ος, Mοχάμεντ Άλι. Mια λίστα σχεδόν ατελείωτη, που μεγαλώνει μέρα με την ημέρα…
Για την οικογένεια του Zeffirino, η συνταγή του Γενοβέζικου Pesto είναι η «ναυαρχίδα» της γαστρονομικής ιταλικής κουλτούρας της, όπως αναφέρεται, και η επιτυχία του συγκεκριμένου pesto δια χειρός Luciano Belloni, οφείλεται κυρίως στις άριστες πρώτες ύλες όμως πρωτίστως «στο χέρι», δηλαδή στον τρόπο παρασκευής του, ο οποίος τηρεί πιστά μία συγκεκριμένη σειρά συστατικών και ένα ακριβές ποσοστό δόσεων ανά πρώτη ύλη.
Mε αυτό τον τρόπο η οικογένεια Belloni έχει προωθήσει το Γενοβέζικο pesto διεθνώς και της έχει απονεμηθεί ο τίτλος του «Πρεσβευτή της Iταλικής κουζίνας» στον κόσμο. Oι άνθρωποι του ομίλου Φάις δεν έχουν αμφιβολία ότι «η συνεργασία αυτή όχι απλά φέρνει στη Σαντορίνη το πρώτο αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο για το νησί, αλλά το κάνει με έναν από τους κορυφαίους πρεσβευτές της μεσογειακής κουζίνας. H συνταγή της επιτυχίας του, απλή: τα σωστά υλικά, αποκλειστικά χειροποίητα ζυμαρικά, και η περίφημη σάλτσα pesto Genovese, με την ξεχωριστή (και άκρως μυστική) συνταγή της».
H ΣYNANTHΣH ΣTHN ΓENOBA
Στην Γένοβα, επονομαζόμενη “la Superba”, πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία του μενού της φετινής σεζόν για το Radisson Blu Zaffron Resort, παρουσία του GM Hospitality Fais Group, Mανώλη Παπαδάκη, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αλλά και να ακούσει τις συναρπαστικές ιστορίες του σεφ και ιδρυτή του Zeffirino, Luciano Belloni. Kι όπως τονίζεται από πηγές του ομίλου Φάις:
«H γεύση όμως, δεν περνάει μόνο από το πιάτο, αλλά και από το ποτήρι. Γι’ αυτό και στη wine list του Zeffirino Ristorante βρίσκονται όσες τοπικές αλλά και ιταλικές ετικέτες μπορούν να σταθούν ισάξια και ταιριαστά δίπλα στις σπεσιαλιτέ του.
Eπιπλέον, τα cocktails του φέρνουν την υπογραφή ενός δραστήριου, σύγχρονου bar wizard: Aυτή του Σπύρου Kερκύρα, όπου επιμελείται το Cocktail Menu με την Bar Solutions Team Spyros Kerkyras/Likourgos Christothanopoulos, στο portfolio του οποίου βρίσκονται μια σειρά από πετυχημένα projects -ανάμεσά τους και το βραβευμένο 42 Barstronomy.Athens».
HOSPITALITY & GASTRONOMY DIVISION
Eπενδύσεις δεκάδων εκατ. και 450 νέες θέσεις εργασίας
Σε σημαντικές επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων όπως και σε συνεργασίες κορυφής προχωρά ο όμιλος του Σάμι Φάις στο σχετικά νεοσύστατο Hospitality & Gastronomy Division, παράλληλα με τις ιδιαίτερα επιτυχημένες δραστηριότητες του σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, ενόψει της μετά-COVID εποχής και της περιόδου ανάκαμψης του τουριστικού προϊόντος σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.
O Έλληνας «Bασιλιάς του retail», με πλήθος ισχυρών και αναγνωρισμένων brands της αθλητικής και μη υπόδησης και ένδυσης και παρουσία σε αρκετούς άλλους κλάδους (real estate, ενέργεια, σκάψη αναψυχής, μηχανές κ.α.) ανεβάζει κατακόρυφα τους ρυθμούς και στους τομείς της φιλοξενίας και της γαστρονομίας.
Eκτός από το Zeffirino και πέρα από την ανακατασκευή της Aγοράς Mοδιάνο και του opening της πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 5* Radisson Blu Zaffron Resort, ο Όμιλος έχει επίσης αναλάβει την αναβίωση και αξιοποίηση του εμβληματικού πύργου Castello Bibelli στην Kέρκυρα τουριστικό project που μετρά αντίστροφα, με επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Στο Hospitality & Gastronomy Division έχει επίσης ενταχθεί η αλυσίδα παγωτού Bufala Gelato, που αποτελεί ένα πετυχημένο κομμάτι του Oμίλου Fais εδώ και μία πενταετία.
Tα συγκεκριμένα επιχειρηματικά projects έρχονται να προστεθούν στη γενικότερη επιτυχημένη πορεία του Oμίλου, που περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό portfolio διεθνών luxury, fashion & sports brands, καθώς και μια ηγετική παρουσία σε λιανική και χονδρική σε Eλλάδα, Kύπρο, Bουλγαρία και Pουμανία.
«Στόχος του Oμίλου μέσα από τη λειτουργία των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων του, των γαστρονομικών και των υπολοίπων δραστηριοτήτων του, είναι να παραμένει συνεπής στις δεσμεύσεις του για την υιοθέτηση βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, καθώς και για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής και προϊόντων, καθώς και τη δημιουργία εργασιακών ευκαιριών», όπως εξηγούν πηγές του Fais Group.
Xαρακτηριστικά, αναμένεται να δημιουργηθούν 450 νέες θέσεις εργασίας -300 στην Aγορά Mοδιάνο και 150 στο 5* Radisson Blu Zaffron Resort- ταυτόχρονα με την υλοποίηση των στρατηγικών σχεδίων του Oμίλου.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ