► Το EY Skills Foundry βοηθά τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν και να μετασχηματιστούν, εντοπίζοντας και εστιάζοντας στις μελλοντικές ανάγκες για δεξιότητες
► Η πλατφόρμα χαρτογραφεί την έκταση και το είδος των ελλείψεων που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί ως προς τις δεξιότητες και παρέχει εξατομικευμένο, στοχευμένο εκπαιδευτικό περιεχόμενο που καλύπτει θέματα τεχνολογίας, διοίκησης επιχειρήσεων και ηγεσίας
► Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το 50% των εργαζομένων θα χρειαστεί νέες δεξιότητες έως το 2025. Πιθανή είναι η απώλεια ΑΕΠ 11,5 τρισ. δολαρίων έως το 2028, εάν δεν καλυφθεί το χάσμα δεξιοτήτων
Η EY ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας πρωτοβουλίας που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να γεφυρώσουν το ταχέως αυξανόμενο, παγκοσμίως, χάσμα δεξιοτήτων, εξοπλίζοντας συνεχώς το ανθρώπινο δυναμικό τους με ζωτικές νέες δεξιότητες.
Το EY Skills Foundry συγκεντρώνει όλα τα εργαλεία που είναι απαραίτητα ώστε οι επιχειρήσεις να διαχειριστούν τις ανάγκες δεξιοτήτων τους, σε μία πλατφόρμα. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την κατάρτιση των εργαζόμενων σε μια εποχή που πολλές από αυτές εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να πετυχαίνουν το ζητούμενο αποτέλεσμα.
Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί την πιο πρόσφατη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) και μηχανικής μάθησης (machine learning technology) για να χαρτογραφήσει την ακριβή έκταση και τη μορφή του χάσματος δεξιοτήτων ενός οργανισμού. O μηχανισμός συγκριτικής αξιολόγησης της πλατφόρμας επιτρέπει στις επιχειρήσεις να συγκρίνουν τις δεξιότητες που οι ίδιες διαθέτουν με ένα παγκόσμιο, δια-κλαδικό, σημείο αναφοράς, και να διαμορφώνουν την πολιτική κατάρτισης, με γνώμονα τα πραγματικά δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο, τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι εργαζόμενοι μπορούν να παρακολουθούν και να καταμετρούν την πρόοδό τους, επιταχύνοντας την ανάπτυξη των ταλέντων και την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους.
Το EY Skills Foundry παρέχει στις επιχειρήσεις προγράμματα καθοδηγούμενης εκμάθησης που καλύπτουν τους τομείς της τεχνολογίας, της διοίκησης επιχειρήσεων και της ηγεσίας. Τα προγράμματα αυτά στηρίζονται στα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με την ατομική εκμάθηση, και σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με πελάτες από μια σειρά κλάδων. Κορυφαίοι επαγγελματίες εκπαίδευσης παγκοσμίως, έχουν επιμεληθεί το περιεχόμενο του προγράμματος. Οι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν μπορούν, είτε να ακολουθήσουν δομημένες εκπαιδευτικές διαδρομές που οδηγούν στην απόκτηση καθορισμένων προσόντων, είτε να αναζητήσουν πιο εξατομικευμένο περιεχόμενο με τον δικό τους ρυθμό.
Το EY Skills Foundry αντλεί διδάγματα από ένα προηγούμενο πρόγραμμα εκμάθησης της EY: μια σειρά πιστοποιητικών και προσόντων, συμπεριλαμβανομένου του Tech MBA της EY, το οποίο οδήγησε σε σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση και τη διατήρηση εργαζομένων για την εταιρεία.
Η νέα αυτή πρωτοβουλία έρχεται σε μια περίοδο πρωτοφανών αλλαγών στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για το μέλλον των θέσεων εργασίας για το 2025 εκτιμά ότι έως το 40% των βασικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για συγκεκριμένες θέσεις εργασίας αναμένεται να αλλάξει έως το 2025, ενώ το 50% των εργαζομένων θα χρειαστεί να αποκτήσουν νέες δεξιότητες. Η έρευνα δείχνει, επίσης, ότι ενδέχεται να χαθεί παγκόσμιο ΑΕΠ αξίας 11,5 τρισ. δολαρίων έως το 2028, εάν οι οργανισμοί δε λάβουν μέτρα για να γεφυρώσουν το χάσμα των δεξιοτήτων τους.
Σχολιάζοντας τη νέα παγκόσμια πρωτοβουλία της ΕΥ, η κα Ευτυχία Κασελάκη, Εταίρος, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες EY Ελλάδος – Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, δήλωσε: «Η έλλειψη ευθυγράμμισης μεταξύ των δεξιοτήτων που διαθέτει σήμερα το ανθρώπινο δυναμικό και των πραγματικών αναγκών της αγοράς αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες σύγχρονες προκλήσεις. Το πρόβλημα θα ενταθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια, καθώς η παγκόσμια οικονομία μετασχηματίζεται με ταχείς ρυθμούς. Η ΕΥ, μέσω του EY Skills Foundry, συνεπής στη δέσμευσή της να συμβάλει στη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, βοηθά τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες και να βελτιώσουν τα προγράμματα κατάρτισης».