Μια ακόμα διεθνή διάκριση απέσπασε η φέτα «ΗΠΕΙΡΟΣ» στο πλαίσιο των International Cheese Awards, όπου αναδείχθηκε το «Καλύτερο Ελληνικό Τυρί», κερδίζοντας το Χρυσό Βραβείο στη σχετική κατηγορία.
Τα International Cheese Awards είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους σε εμβέλεια σχετικούς θεσμούς παγκοσμίως. Έχει ιστορία 114 ετών, στηρίζεται στη γνώση και στην πείρα αναγνωρισμένων κριτών και επαγγελματιών του χώρου των τροφίμων και διεξάγεται κάθε χρόνο στο Nantwich της Αγγλίας, στο πλαίσιο της ομώνυμης έκθεσης αγροτικών προϊόντων και παραγωγής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αντίστοιχο διαγωνισμό του 2012, η Φέτα «ΗΠΕΙΡΟΣ» είχε κερδίσει το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Φέτα».
Υπενθυμίζεται ότι η Φέτα «ΗΠΕΙΡΟΣ» είναι η ελληνική, παραδοσιακή, αυθεντική φέτα, που παράγεται σε αυστηρότατες συνθήκες υγιεινής, με τις πιο υψηλές προδιαγραφές, στο εργοστάσιο της Ήπειρος ΑΕΒΕ, στην Άρτα. Το γάλα προέρχεται από ζώα περιοχών που φημίζονται για το καθαρό τους περιβάλλον, την αγνή φύση και τη μεγάλη ποικιλία χορταρικών και βοτάνων.
Αναφερόμενη στη νέα αυτή διάκριση, η Μαρία Γιαννακοπούλου, διευθύντρια Μarketing της Ήπειρος ΑΕΒΕ, σχολίασε: «Ένα τόσο σημαντικό βραβείο προφανώς μας τιμά και μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Κυρίως, όμως, μας εμπνέει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας ώστε η Φέτα «ΗΠΕΙΡΟΣ» να διατηρεί και να ενισχύει τα ποιοτικά και γευστικά της χαρακτηριστικά. Γιατί, τελικά, ο στόχος μας είναι να φέρνουμε στο τραπέζι του καταναλωτή ένα καθημερινό, αλλά ταυτόχρονα εξαιρετικό ελληνικό τυρί, ικανό να αποσπά κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις».