Τη δημιουργία, στις εγκαταστάσεις της Αθήνας, Κέντρου Καινοτομίας με Μονάδα Μικροζυθοποιίας, ανακοίνωσε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία.
Σε αυτό, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, θα αναπτύσσονται νέες συνταγές και πρωτοποριακές τεχνικές ζυθοποίησης για καινοτόμα προϊόντα και συσκευασίες – τα πιο πετυχημένα από τα οποία θα μπαίνουν στην παραγωγή – ώστε να ενισχυθεί περισσότερο η κουλτούρα μπίρας.
Σε αυτό το πλαίσιο, έχει δημιουργηθεί στη Διεύθυνση Marketing ειδικό τμήμα Καινοτομίας, ενώ ενισχύεται το Χημείο στην Αθήνα. Παράλληλα, ενισχύονται και οι άλλες παραγωγικές μονάδες της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.
|
Στόχος είναι, ως το 2015, να τριπλασιαστεί το ποσοστό του κύκλου εργασιών της εταιρίας που προέρχεται από την καινοτομία.
Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις της Αθήνας δημιουργείται το Κέντρο Διακίνησης για την Κεντρική Ελλάδα και τα νησιά βελτιώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την εξυπηρέτηση των πελατών.
Ακόμη, σχεδιάζεται η επέκταση της εταιρείας σε νέες αγορές, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.
Παραμένει σταθερό το επενδυτικό πλάνο του ομίλου ύψους 19 εκατ. ευρώ εντός του 2014 και προγραμματίζονται επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία.