“Φωτιά” στις τσέπες των Βούλγαρων καταναλωτών βάζουν οι αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών, που σημειώθηκαν το Φεβρουάριο, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στοιχεία, που ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή της βαλκανικής αυτής χώρας.
Η τιμή της ζάχαρης τράβηξε την “ανηφόρα” καταγράφοντας άνοδο 22% το Φεβρουάριο, έναντι του Ιανουαρίου του 2011. Εξίσου σημαντικές, κατά 7%, ήταν οι αυξήσεις στις τιμές του λαδιού και του αλευριού.
Οι τιμές των γαλακτοκομικών προϊόντων και των κρεάτων σημείωσαν αύξηση, που κυμάνθηκε από 1% έως 2%, ενώ οι τιμές της πατάτας αυξήθηκαν κατά 20%.
Αμετάβλητες παρέμειναν, το Φεβρουάριο του 2011, οι τιμές του ρυζιού, ορισμένων προϊόντων κρέατος, των πορτοκαλιών και των λεμονιών, καθώς και των αυγών.
Σε ετήσια βάση (Φεβρουάριος 2011 – Φεβρουάριος 2010), οι τιμές του λαδιού μαγειρικής αυξήθηκαν κατά 52% και του αλευριού κατά 41%, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής.
Κατά 20% έως 30% αυξήθηκαν – σε ετήσια βάση – οι τιμές της ζάχαρης και των γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ οι τιμές των αυγών μειώθηκαν περίπου κατά 20%.