«Η ρήξη θα ολοκληρωθεί και η χώρα θα αποκτήσει τη Δημόσια Διοίκηση που της αξίζει»: αυτή είναι η κατακλείδα άρθρου (στην «Εφημερίδα των Συντακτών») της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, υπό τον τίτλο, «Αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης».
Η κ. Γεροβασίλη, αφού θυμίζει τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, αντιτείνει ότι «το 2015 η κοινωνία απαίτησε με την κορυφαία έκφρασή της την οριστική ρήξη με αυτόν τον τρόπο διαχείρισης του κράτους». Και «με τη μεταρρύθμιση στον τρόπο επιλογής της φυσικής ιεραρχίας μέσα από ένα αντικειμενικό, πολυπαραγοντικό, επιστημονικά τεκμηριωμένο σύστημα επιλογής έδωσε τον τόνο για το σύνολο των σχέσεων κράτους -πολίτη: διαφάνεια, αξιοκρατία, αποτελεσματικότητα, λογοδοσία».
Επιλογή διοικητικών και τομεακών γραμματέων
Να, όμως, τώρα που «φτάσαμε στο σημείο καμπής: την επιλογή των διοικητικών και τομεακών γραμματέων. Σε αυτό το χρονικό σημείο ανυπομονούμε να δούμε την πραγματική αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης» γράφει η Ο. Γεροβασίλη, που θέτει σειρά ερωτημάτων προς τη Νέα Δημοκρατία, όπως: «Θα αναπαράγει τις απαιτήσεις του στερημένου από εξουσία κομματικού μηχανισμού της, ο οποίος επί σειρά ετών αναδείχθηκε πρωταθλητής στην ανάδειξη «αρίστων» παραγώγων του κομματικού σωλήνα και κυρίως«ταγμένων» στο κομματικό καθήκον;»
Με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης να σημειώνει στη συνέχεια: «Δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τις απαντήσεις που θα λάβουμε. Η δημιουργία του κακέκτυπου μητρώου νεοδημοκρατικών στελεχών, έτοιμων να καταλάβουν την εξουσία, δεν αποτελεί καλό οιωνό».