Συνολικά θα πραγματοποιούνται 62 διεθνείς συνδέσεις
Το αεροδρόμιο της Νίκαιας στην Κυανή Ακτή (νοτιοανατολικά), το πιο σημαντικό της Γαλλίας έπειτα από εκείνο του Παρισιού, θα ξανανοίξει πλήρως τον τερματικό σταθμό 2 την 1η Ιουλίου στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης επανεκκίνησης της κυκλοφορίας, κάτι που κρίνεται απαραίτητο για την τουριστική οικονομία της περιοχής μετά την επιδημία του κορωνοϊού.
Ο τερματικός σταθμός 2 απ΄όπου θα πραγματοποιείται το σύνολο των πτήσεων, καθώς ο τερματικός σταθμός 1 θα παραμείνει κλειστός, “θα προτείνει στη διάρκεια του Ιουλίου ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει τη σύνδεση της Κυανής Ακτής με το σύνολο της γαλλικής επικράτειας, με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, το Μαγκρέμπ και το Ισραήλ”, αναφέρεται σε ανακοίνωση του αεροδρομίου.
Συνολικά, θα πραγματοποιούνται 62 διεθνείς συνδέσεις.
Ο τερματικός σταθμός 1 θα ξανανοίξει “στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021, ανάλογα με την εξέλιξη της κυκλοφορίας”, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο το αεροδρόμιο που έχασε αυτό το καλοκαίρι την απευθείας σύνδεση Νίκαιας-Πεκίνου, τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρίες Delta και United Airlines που εξυπηρετούσαν τη Νέα Υόρκη και τις συνδέσεις με τη Νορβηγία μετά τη χρεοκοπία μιας εταιρίας.
Μαζί με τους υπεργολαβικούς εργαζομένους, 8.000 μισθωτοί υπέστησαν τις συνέπειες της μείωσης της κυκλοφορίας που έπεσε ουσιαστικά στο μηδέν στη διάρκεια της πανδημίας.
Οι επαγγελματίες του τουρισμού της Κυανής Ακτής εκτιμούν ότι έχουν χάσει 1,3 δισεκ. ευρώ από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, σύμφωνα με την περιφερειακή επιτροπή που δραστηριοποιείται για την αξιοποίηση της περιοχής, που εξαρτάται κατά 40% από τους ξένους επισκέπτες της και της οποίας τα ξενοδοχεία, τα μουσεία, τα ψυχαγωγικά πάρκα ξανανοίγουν το ένα μετά το άλλο.
Εμβληματικό της Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ, το ξενοδοχείο Negresco καταγράφει τις ημέρες αυτές μια επανάληψη των κρατήσεων με καλούς οιωνούς: οι κλήσεις έρχονται από τη Γαλλία, αλλά και από το Βέλγιο, την Ελβετία, τη Γερμανία και την Ιταλία. Μια προσφορά σχεδόν στη μισή τιμή απευθύνεται στους κατοίκους του γεωγραφικού διαμερίσματος.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ