Η πανδημία του κορωνοιού έπληξε και τις ζυθοποιίες του Βελγίου, μετά τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν και το κλείσιμο εστιατορίων και καταστημάτων.
Σύμφωνα με τη Ναταλί Πουασονιέ, διευθύντρια της Ομοσπονδίας της Ζυθοποιίας του Βελγίου, «το 2020 είναι μια δύσκολη χρονιά. Το 2019, οι εξαγωγές στις μπίρες ήταν πολύ υψηλές και οι πωλήσεις γενικότερα», ενώ η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική αυτή τη στιγμή.
Όπως αναφέρει η κυρία Πουασονιέ, «οι πωλήσεις ήταν 30% λιγότερες τους τελευταίους μήνες σε σχέση με πέρυσι».
Πτώση της τάξης του 56% σημειώθηκε στην κατανάλωση και στον τομέα της εστίασης, αλλά και στις πωλήσεις σε σουπερμάρκετ και καταστήματα, όπου οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6%.
Οι υπεύθυνοι μιλούν για τη μεγαλύτερη πτώση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζοντας ότι «ένα δεύτερο lockdown θα ήταν καταστροφή».