Για “φούσκα” κάνουν λόγο οι περισσότεροι ερευνητές όσον αφορά στο bitcoin, όπως προκύπτει από την τελευταία έρευνα Fund Manager Survey της Bank of America.
Ειδικότερα, περίπου το 74% των συμμετεχόντων στην έρευνα, που θεωρείται σημείο αναφοράς για την αγορά, θεωρούν το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη “φούσκα”, ενώ μόλις το 16% απάντησε αρνητικά.
Οι διαχειριστές κεφαλαίων κατέταξαν επίσης το bitcoin δεύτερο στη λίστα των πιο δημοφιλών διαπραγματεύσιμων assets, μετά τις μετοχές τεχνολογίας, πολύ πιο μπροστά από τις μετοχές ESG (που έχουν υιοθετήσει κριτήρια περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης), τις κυκλικές μετοχές αλλά και τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ.
Περισσότεροι από τρεις στους 10 ερωτηθέντες ανέφεραν την τεχνολογία ως το πιο δημοφιλές διαπραγματεύσιμο asset, ενώ το 27% το bitcoin.
Ακόμα, περίπου το 10% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι bitcoin θα υπεραποδώσει το 2021.
Στην έρευνα συμμετείχαν 200 επενδυτές με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους 533 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας την ώρα που η τιμή του bitcoin σημειώνει νέο ιστορικό υψηλό και η αγορά περιμένει το αυριανό πολυαναμενόμενο ντεμπούτο στο ταμπλό του Nasdaq της Coinbase, που αποτελεί το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον πλανήτη.
Η αγορά εκτιμά ότι η αποτίμησή της θα μπορούσε να αγγίξει τα 100 δισ. δολάρια.
Η Coinbase έχει 56 εκατ. χρήστες και ανακοίνωσε έσοδα 1,8 δισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του έτους, χάρη στο ράλι που έχει σημειώσει το bitcoin.
Η τιμή του bitcoin έχει αυξηθεί σχεδόν κατά εννέα φορές τον τελευταίο χρόνο εν μέσω τόσο κερδοσκοπικής φρενίτας όσο και της ευρύτερης αποδοχής του από θεσμικούς επενδυτές. Ο ιδρυτής της Tesla, Elon Musk, νωρίτερα φέτος, δήλωσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων θα δέχεται το bitcoin ως μέσο πληρωμής, ενώ πολλές τράπεζες της Wall Street κάνουν αναλύσεις για πελάτες που ενδιαφέρονται για τα κρυπτονομίσματα.
Η έρευνα της Bank of America έδειξε επίσης ότι οι ανησυχίες των επενδυτών έχουν διαφοροποιηθεί.
Παρότι ο κορονοϊός αποτελούν των μεγαλύτερο φόβο της αγοράς, πλέον η βασική ανησυχία τους είναι μια μη ελεγχόμενο αναταραχή στην αγορά ομολόγων σε περίπτωση που η Federal Reserve μειώσει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων, ενώ ακολουθεί η άνοδος του πληθωρισμού.