Χωρίς Διαδίκτυο και τηλεπικοινωνίες από χθες η χώρα
«Δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο βομβάρδιζε περιοχή κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Μενέγκ. Η τύχη του πιλότου είναι άγνωστη» ανακοίνωσε το Συριακό Πρακτορείο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σήμερα Τετάρτη. Χθες, Τρίτη, η ίδια μη κυβερνητική οργάνωση είχε αναφέρει ότι αντάρτες κατέλαβαν μεγάλο τμήμα του εν λόγω στρατιωτικού αεροδρομίου.
Επιπλέον, σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα Τετάρτη κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου – το οποίο είναι κλειστό από τον Ιανουάριο, αλλά και στο αεροδρόμιο της Ναϊράμπ.
Μέχρι στιγμής οι αντάρτες έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο της Τζάραχ. Επίσης έχουν καταλάβει σχεδόν όλα τα αεροδρόμια της επαρχίας Ιντλίμπ.
Χωρίς Διαδίκτυο και τηλεπικοινωνίες από η Συρία
Η κίνηση μεταξύ της Συρίας και των servers της Google διακόπηκε χθες Τρίτη, στις 21.00 ώρα Γκρήνουιτς, σύμφωνα με την Umbrella Security Labs. «Φαίνεται ότι η Συρία έχει εξαφανισθεί από το Ιντερνετ» ανακοίνωσε η εταιρεία στο μπλογκ της Global Transparency. Ταυτόχρονα, ακτιβιστές από τη Συρία κατήγγειλαν μέσω δορυφορικών τηλεφώνων ότι οι τηλεπικοινωνίες έχουν επίσης διακοπεί.
«Η Συρία αντιμετωπίζει από (χθες) το απόγευμα βλάβη στο Ιντερνετ» ανακοίνωσε στο tweeter και η υπηρεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που είναι επιφορτισμένη με τις επιχειρήσεις σταθεροποίησης συρράξεων, ενώ εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία, ούτε να εξηγήσει τους λόγους δημιουργίας αυτής της μαύρης τρύπας στο Διαδίκτυο.
Το συριακό καθεστώς έχει επανειλημμένα διακόψει την πρόσβαση στο Ιντερνετ κατά τη διάρκεια της συριακής σύρραξης, συνήθως σε τοπικό επίπεδο για να εμποδίσει τις επικοινωνίες μεταξύ των ανταρτών και τη μετάδοση των ειδήσεων στον έξω κόσμο.
Σύμφωνα με την Umbrella Security, η τελευταία διακοπή σε εθνικό επίπεδο ήταν στις 29 Νοεμβρίου και διήρκεσε τρεις ημέρες.