Η παραγωγή μοσχαρίσιου κρέατος στις ΗΠΑ βουλιάζει στα χαμηλότερα επίπεδα 21 ετών, εξαιτίας της εκτίναξης του κόστους των ζωοτροφών που έχει προκαλέσει κάθετες περικοπές στους αριθμούς των κοπαδιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.
Τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι τιμές για τους καταναλωτές θα ανέλθουν σε επίπεδα ρεκόρ, με μεγάλη αύξηση του κόστους για την «εθνική» τροφή των Αμερικανών, τα χάμπουργκερ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα κοπάδια της αμερικανικής υπαίθρου τον Ιούλιο είχαν τον μικρότερο αριθμό από τουλάχιστον το 1973 που υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία.
Η τιμή στην προθεσμιακή αγορά του μοσχαρίσιου κρέατος στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων των ΗΠΑ είναι κατά μέσο όρο 1,249 δολ. ανά ουγκιά μέχρι στιγμής στο έτος, που είναι το υψηλότερο επίπεδο στην Ιστορία.
Οι τιμές του βοδινού στην λιανική αγορά τον Ιούνιο εκτινάχθηκαν 13% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.