Στον πρώτο παγκόσμιο διαγωνισμό με τον τίτλο “The Airports Food & Beverage Awards”, το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας κατόρθωσε να επικρατήσει έναντι γνωστών αεροδρομίων, όπως το JFK Νέας Υόρκης, το αεροδρόμιο του Χιούστον στο Τέξας, το Μπρίστολ Αγγλίας και το Μάρκο Πόλο Ιταλίας, κερδίζοντας το πρώτο και πιο σημαντικό βραβείο του διαγωνισμού, το “Best Overall Airport F&B” στην κατηγορία μέχρι 10 εκ. επιβάτες.
Στο διαγωνισμό πήρε μέρος η Cyprus Airports (F&B), η εταιρεία που διαχειρίζεται τα καφεστιατόρια και χώρους μαζικής εστίασης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου. Ιδρύθηκε το 2007 και είναι μια κοινοπραξία ανάμεσα στη Cyprus Trading Corporation Plc, (του Ομίλου Σιακόλα), την ιρλανδική Αer Rianta International (Middle – East) και την SSP Louis Airport Restaurants Ltd.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyprus Airports (F&B) Ltd κ. Μάριος Λουκαΐδης ανέφερε μεταξύ άλλων : “Θέλοντας να ικανοποιήσουμε όσο το δυνατό περισσότερες ανάγκες και επιθυμίες των πελατών / επιβατών, κατά το σχεδιασμό του νέου αεροδρομίου Λάρνακας περιλάβαμε 20 διαφορετικά μοντέλα,που περιλαμβάνονται στους 14 χώρους που λειτουργούμε. Μέσα σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονται τα διεθνή brands όπως το “Costa Coffee” και το “Burger King”, τα SSP brands όπως το “Upper Crust” και το “Panopolis” και δικοί μας προσαρμοσμένοι χώροι όπως το “Kafenio” στη Λάρνακα και το “Βeer Garden” στην Πάφο”.
Επιπλέον, είπε ο κ. Λουκαΐδης, επιδιώκοντας να ενισχύσουμε την εμπειρία των επιβατών κατά την παραμονή τους στο αεροδρόμιο, προσθέσαμε κάποια άλλα χαρακτηριστικά όπως: Τον παιδότοπο, τη ζωντανή ετοιμασία φαγητού και την ανοιχτή σε θέα παραγωγή προϊόντων στο Food Village, τη ζωντανή μουσική στο Atrium Bistro Bar, τον ανοιχτό χώρο καπνιστών στο Flo Cafe, τα καφεστιατόρια 24ωρης εξυπηρέτησης και τα table service εστιατόρια.