Το μεγαλύτερο ποσοστό των εξαγωγών των τουρκικών γαλακτοκομικών προϊόντων γίνεται προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως στο Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και τη Συρία.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία για το 2008, η Τουρκία εξήγαγε 62.326 τόνους γαλακτομικών προϊόντων, συνολικής αξίας 145 εκατ. δολαρίων. Το ύψος το εξαγωγών αυξήθηκε στα 150 εκατ. δολάρια το 2009, ενώ για το 2010, η εξαγωγική ποσότητα των προϊόντων αυξήθηκε στους 78.516 τόνους, συνολικής αξίας 180,5 εκατ. δολαρίων.
Το τυρί αποτελεί το σημαντικότερο εξαγωγικό προϊόν της Τουρκίας στα γαλακτοκομικά προϊόντα, με ποσοστό εξαγωγής μεγαλύτερο από το 50% επί του συνολικού εξαγωγικού αποτελέσματος.