Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Αιτήσεις για 1.542 διορισμούς για ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “ειδικές αιτήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για τις 1.542 θέσεις σε τέσσερις κρίσιμους φορείς του Δημοσίου. Θα επιλεγούν 32 στη ΔΕΗ, 770 στον ΟΤΕ, 500 Ειδικοί Φρουροί στην ΕΛ.ΑΣ. και 240 στο Λιμενικό”.
ΕΘΝΟΣ: “Αναψε φως για πώληση της ΔΕΗ”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “το πρώτο τρίμηνο του 2015 θα ολοκληρωθεί μέσω διεθνούς διαγωνισμού η διαδικασία πώλησης της «μικρής ΔΕΗ», σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο κύκλος εργασιών της πλησιάζει τα 2 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση”.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Η «προφητεία» Νοστράδαμου για την Κριμαία!”.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι “σύμφωνα με Ρωσικά δημοσιεύματα, στα γραπτά του ο μεσαιωνικός μάντης προέβλεψε πως στη γη της βόρειας ακτής του Εύξεινου Πόντου θα ξεσπάσει σύγκρουση ανάμεσα στους λαούς και πολλή βία! Οταν αυτό συμβεί, τότε θα αρχίσει ο Γ’ παγκόσμιος πόλεμος, η Ευρώπη θα πέσει στις φλόγες και θα ερημώσει εξ αιτίας μιας άγνωστης πανούκλας, που θα χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο σαν βιολογικό όπλο!…”
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Οι προσλήψεις στους δήμους μέχρι τις εκλογές”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “μέχρι τις 18 Απριλίου (ημερομηνία που σταματούν οι προσλήψεις λόγω εκλογών) αναμένεται να γίνουν 1.150 νέες προσλήψεις εποχικών σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Θρύψαλα το ΠΑΣΟΚ κομμάτια η κυβέρνηση”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο φόβος για τις επιπτώσεις στην κυβερνητική συνοχή, από τη διαφαινόμενη κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ λόγω και της σύγκρουσης Βενιζέλου-Παπανδρέου, ενισχύεται, καθώς το μέγαρο Μαξίμου ούτως ή άλλως καλείται να ισορροπήσει προεκλογικά μεταξύ των πιέσεων της τρόικας και της εύθραυστης κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και να κλείσει τις εσωκομματικές πληγές λόγω των αντάρτικων στις αυτοδιοικητικές”.
ΕΣΤΙΑ: “Ο καταποντισμός του ΠΑΣΟΚ”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “το πολιτικό πρόβλημα που πιθανώς θα ανακύψη στις ευρωεκλογές του Μαΐου θα είναι ο καταποντισμός του ΠΑΣΟΚ. Ολες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κόμμα που μόλις προ 4,5 ετών (στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009) είχε λάβει ποσοστό 44%, τώρα περιορίζεται στα επίπεδα του 5% ή και χαμηλότερα!”
Η ΑΥΓΗ: “Πουλάνε τη ΔΕΗ με το κομμάτι…”
Σύμφωνα με την εφημερίδα “προίκα στη «μικρή ΔΕΗ», που προορίζεται για ιδιωτικοποίηση, παραγωγικά τμήματα – φιλέτα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και 2 εκατομμύρια πελάτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Τον δρόμο της εκποίησης έχουν ήδη πάρει τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού (ΑΔΜΗΕ)”.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Συνταγή για 1 εκατ. θέσεις εργασίας”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “δουλειά σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανέργους μέσα σε ένα 15μηνο και αύξηση του ΑΕΠ κατά 15,3 δισ. ευρώ, προβλέπει πρόταση του Ινστιτούτου Εργασίας ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και του Levy Institute of Bard College. Προτείνεται πρόσληψη ανέργων από το κράτος, με 11μηνες συμβάσεις απασχόλησης ορισμένου χρόνου για υπηρεσίες που παρέχει η πολιτεία”.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “2,6 εκατ. νέοι οφειλέτες στην εφορία κατά το 2013”.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε δεινή θέση περιέρχονται ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες φορολογικές τους υποχρεώσεις, οι οποίες τον προηγούμενο χρόνο ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο (ΦΑΠ τριών ετών, ειδικό τέλος ακινήτων, φόρος εισοδήματος κλπ)”.
Ο ΛΟΓΟΣ: “Φέσι στην εφορία. Αδυνατούν να πληρώσουν 1 στους 4 Ελληνες”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “απογοητευτικά τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση των ελλήνων, σύμφωνα με τη γενική γραμματεία εσόδων. Τα χρέη που είχαν συσσωρεύσει 1,274 εκατομμύρια Ελληνες στην εφορία μέχρι και το τέλος του 2012 ανέρχονταν στα 52,5 δισ. ευρώ. Μέσα στο διάστημα Ιανουαρίου 2013-Ιανουαρίου 2014, ήρθαν να προστεθούν επιπλέον 10,098 δισ. ευρώ τα οποία χρωστούν 2,653 εκατομμύρια άνθρωποι”.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Νέος γύρος επίθεσης σε Συμβάσεις – μισθούς – απεργία”.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι “στα νέα αντεργατικά μέτρα, που πέφτουν στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης – τρόικας, περιλαμβάνονται: Η ολοκληρωτική απελευθέρωση των απολύσεων και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Η παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, με την επέκταση της ενοικίασης εργαζομένων. Η επιπλέον περικοπή των κατώτερων μισθών. Η παρεμπόδιση των συνδικάτων να προκηρύσσουν απεργία. Η κατοχύρωση του δικαιώματος των επιχειρήσεων να κηρύσσουν ανταπεργία (λοκ άουτ)”.
ΤΑ ΝΕΑ: “Αστυνομία. Τι αλλάζει στο εφάπαξ”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σημαντικά αυξημένο -σε σχέση με τα ισχύοντα, μετά τις περικοπές- εφάπαξ θα πάρουν οι αστυνομικοί και οι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Η εξόφληση προβλέπεται μέσα σε 4 μήνες”.
Kontranews: “Πόσα λεφτά παίρνουμε από τους Αμερικανούς για τη βάση της Σούδας;”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “οι μεγάλες ανατροπές που συντελούνται στις χώρες της Μέσης Ανατολής σε συνδυασμό με την αλλαγή ισορροπιών στην Ανατολική Ευρώπη, μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην Ουκρανία καθιστούν τη Βάση της Σούδας στρατηγικής σημασίας για τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ αλλά και το Ισραήλ που αναδεικνύεται πλέον σε μεγάλο ενεργειακό παίκτη”.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Σπάει» στα δύο η ΔΕΗ”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “υποχρεωτικά και δίχως δικαίωμα αλλαγής εταιρείας για τέσσερις μήνες το 30% των πελατών της ΔΕΗ στο διασυνδεδεμένο σύστημα, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, μεταφέρονται στη νέα, υπό πώληση, θυγατρική εταιρεία, που δημιουργείται με την απόσχιση του 30% του παραγωγικού και εμπορικού δυναμικού της ΔΕΗ”.
ΚΕΡΔΟΣ: “Επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές τράπεζες”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “κανονικά δρομολογούνται οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών Aplha και Πειραιώς, όπου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν συμμετέχει, ενώ προβληματισμός εξακολουθεί να υπάρχει για τη Eurobank, η οποία όμως έχει ήδη προσελκύσει ξένα funds”.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Τελεσίγραφο του Eurogroup για συμφωνία με την τρόικα”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “«τελεσίγραφο» μέχρι το τέλος της εβδομάδας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έδωσε χθες στην κυβέρνηση το Eurogroup, ασκώντας εντονότατη κριτική για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις. Οι ομαδικές απολύσεις θεωρούνται ένα από τα σημαντικά «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης”.