Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ιδού ο λογαριασμός της Κατοχής
Η εφημερίδα γράφει ότι “με ένα πόρισμα 160 σελίδων, το οποίο τεκμηριώνει ότι οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα για τις επανορθώσεις και το κατοχικό δάνεια ανέρχονται σε ένα πολύ «σημαντικό ποσό», κατέληξε, ύστερα από επτάμηνη (!!!) εντατική επεξεργασία, η Ειδική Επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις”.
ΕΘΝΟΣ: Παιχνίδια μεταγραφών στα κόμματα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε επικοινωνιακές κινήσεις με πολιτικό συμβολισμό προχωρούν λίγα 24ωρα πριν λήξει η διορία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων τα επιτελεία των κομμάτων. Οι… μεταγραφές βουλευτών της τελευταίας στιγμής αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία στη φάση της τελικής επεξεργασίας των ψηφοδελτίων”.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προφητεία Παΐσιου για Γαλλία και… Ελλάδα!
Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο Θεόπνευστος Αγιορείτης είχε προειδοποιήσει για τις ορδές των τζιχαντιστών που μακελέψανε το Παρίσι”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ολο το σχέδιο για το νέο Δημοτικό Σχολείο
Η εφημερίδα γράφει ότι “μείωση ύλης και μελέτη στο σχολείο κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών, με στόχο να περιοριστεί το «διάβασμα στο σπίτι». Πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας στη ΣΤ’ τάξη και χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή στη Γ’ Γυμνασίου”.
ΕΣΤΙΑ: Τηλεμαχία Σαμαρά-Τσίπρα
Η εφημερίδα τονίζει ότι “ο Πρωθυπουργός διαπράττει ένα μεγάλο λάθος. Στην διαρκή πρόκληση του Σύριζα να γίνει μία «τηλεμαχία» μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών, απαντά αρνητικά”.
Η ΑΥΓΗ: Τα ψέματα του Σαμαρά
Σύμφωνα με την εφημερίδα “αντιστροφή της πραγματικότητας με σειρά ψεμάτων, κάλπικες υποσχέσεις και μπόλικη κινδυνολογία επιχειρεί ο Αντ. Σαμαράς σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παραπλανήσει μέρος της εκλογικής βάσης και να περιορίσει την εκλογική ήττα του. Προφανώς επειδή γνωρίζει ότι πλέον ελάχιστοι τον πιστεύουν, επιλέγει ως κεντρικό σύνθημα το «λέμε την αλήθεια»”.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ψωνίζει από πανέρι
Η εφημερίδα γράφει ότι “σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος προσπαθεί όπως-όπως να συγκροτήσει τους συνδυασμούς του κόμματός του για τις εκλογές. Μετά την Αντζελα Γκερέκου, στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. εντάχθηκε και ο ανεξάρτητος Β. Οικονόμου, που ψήφισε «ναι» στην προεδρική εκλογή”.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο πόλεμος των ψηφοδελτίων
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “αναταράξεις στις σχέσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, αλλά και εσωκομματικές διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η στελέχωση των ψηφοδελτίων των κομμάτων, που βρίσκεται στην τελική ευθεία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου”.
Ο ΛΟΓΟΣ: Ανεργος 1 στους 4 Ελληνες
Σύμφωνα με την εφημερίδα “άνεργος παραμένει 1 στους 4 Ελληνες σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) τα οποία κατέδειξαν πως η ανεργία τον Οκτώβριο του 2014 ανήλθε στο 25,8%”.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δοκιμασμένοι αγωνιστές στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ
Η εφημερίδα αναφέρει “Δημήτρης Κουτσούμπας: Αν ο λαός θέλει ανακοπή της επίθεσης εναντίον του, χρειάζεται «ασπίδα», κίνημα ικανό να οργανώσει και να «κρατήσει» τη γραμμή άμυνας”.
ΤΑ ΝΕΑ: Ολοι εναντίον όλων
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “καταιγίδα προεκλογικών μεταγραφών χτυπά τη ΝΔ προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ η εσωκομματική αντιπολίτευση έκλεισε τελικά την πόρτα σε αρκετούς από τους συνεργαζόμενους (πρώην) βουλευτές”.
Kontranews: Καθάρισε ο Σαμαράς για τον Αλέξη
Σύμφωνα με την εφημερίδα “σίγουρη πλέον η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. δύο μονάδες σε μια μέρα έδωσε η Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ. Μία με τον Βασίλη Οικονόμου που τον έβαλε το Επικρατείας και μια με την Γκερέκου που την έβαλε στην Κέρκυρα”.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στροφή στα αμοιβαία
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “εναλλακτικές λύσεις προσφέρουν οι τράπεζες στους πελάτες τους, που ανησυχούν από την επιστροφή των σεναρίων Grexit, προκειμένου να μη ρευστοποιήσουν τις καταθέσεις τους. Κορυφαία γραμμή άμυνας είναι η τοποθέτηση σε αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων του εξωτερικού”.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Μία «ανάσα» από τα επίπεδα του 1999 το ενιαίο νόμισμα
Η εφημερίδα τονίζει ότι “μια ανάσα από τα επίπεδα στα οποία άρχισε η διαπραγμάτευσή του στις αγορές το 1999 βρίσκεται πλέον το ευρώ, καθώς οι αγορές βλέπουν το πολιτικό ρίσκο να επιστρέφει στο προσκήνιο, ενώ προεξοφλούν δυναμική «απάντηση» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας στον αποπληθωρισμό και την αναιμική ανάπτυξη”.