Στο άρθρο του αμερικανικού δικτύου σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε ότι «υπάρχει χάσιμο χρόνου. Έχουμε μόνο τέσσερις μήνες, ας εργαστούμε», αναφερόμενος στη διαδικασία κατάθεσης και εξέτασης των ελληνικών μεταρρυθμιστικών προτάσεων.
Ακόμη και το πού θα γίνονται οι συναντήσεις μεταξύ Ελλάδας και εκπροσώπων των τριών θεσμών, συνεχίζει το CNBC, αποτελεί θέμα διαμάχης, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί τα στελέχη της τρόικας να επισκέπτονται την Αθήνα και προτιμά οι συζητήσεις να γίνονται στις Βρυξέλλες.
Άλλωστε ο Έλληνας υπουργός Οικοννομικών Γιάνης Βαρουφάκης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε, ήταν απόλυτα ξεκάθαρος τονίζοντας ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί επισκέψεις από την «κλίκα» της τρόικας.
Πάντως πέραν της διαφορετικής φρασεολογίας που χρησιμοποιούν Ευρωζώνη και Ελλάδα, αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ρευστότητα της χώρας και κατά πόσο η Αθήνα είναι ικανή να καλύψει τις υποχρεώσεις της έως τα τέλη Μαρτίου.
Οι αναλυτές εκτιμούν -βασιζόμενοι και στην πληθώρα των δηλώσεων Ευρωπαίων αξιωματούχων- ότι δεν πρόκειται να υπάρξει εκταμίευση κεφαλαίων προς την Ελλάδα σύντομα, καθώς οι αρμόδιες αρχές της Ευρωζώνης μάλλον δεν έχουν πεισθεί απόλυτα για την αποτελεσματικότητα των ελληνικών προτάσεων.