Κατηγορούν την πρόεδρο του Σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι απαξιώνει το Κανάλι της Βουλής
Για απαξίωση του Καναλιού της Βουλής και πλήγμα της επαγγελματικής τους αξιοπρέπειας μιλούν οι εργαζόμενοι – δημοσιογράφοι του εν λόγω καναλιού σε επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, τις γραμματείες των κοινοβουλευτικών κομμάτων και προς τις ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ.
Ζητούν δε την αποκατάσταση όλων των εργαζομένων συμβασιούχων που βρίσκονται υπό εργασιακή «ομηρία» και την ανάθεση αρμοδιοτήτων συντονιστή τηλεόρασης και υπεύθυνου ενημέρωσης «ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην λειτουργία, αλλά και το κύρος της τηλεόρασης της βουλής, που πλέον αμφισβητείται καθημερινά από πολλούς τηλεθεατές, λόγω επιπόλαιου προγραμματισμού και διαρκών επαναλήψεων, για τις οποίες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους ακόμη και οι ίδιοι οι προσκεκλημένοι»!
«Μετά από αναμονή και υπομονή αρκετών μηνών και με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, οι δημοσιογράφοι μέλη της Ενωσης Συντακτών, σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή, προκειμένου να σας γνωστοποιήσουμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό μας χώρο. Κατάσταση που οδηγεί σε απαξίωση τη δουλειά μας και πλήττει την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια, μετά από είκοσι και πλέον έτη εργασίας στο χώρο της δημοσιογραφίας» αναφέρουν και προσθέτουν «επίσης θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τη μεγάλη μας ανησυχία για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, στον οποίο και εργαζόμαστε επι σειρά ετών, αλλά με συμβάσεις αορίστου χρόνου αι άλλοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που ανανεώνονται χωρίς διακοπή, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τα τελευταία 8 εως 11 χρόνια».
Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα του σταθμού ξεκίνησαν με την λήξη των συμβάσεων και πως παρά τις διαβεβαιώσεις της Προέδρου και του γενικού γραμματέα της Βουλής οι οποίοι επι τέσσερις μήνες υπόσχονται πως θα δώσουν λύση «κάποιοι από εμάς παραμένουμε απλήρωτοι, ενώ από τις 27/5/2015 δεν εργαζόμαστε – ακολουθώντας την εντολή της Προέδρου προς τον αναπληρωτή συντονιστή Αρη Φατούρο, ο οποίος μας μετέφερε να προσερχόμαστε στην εργασία μας, αλλά να μην απασχολούμαστε. Όπως δε, εξήγησε η Πρόεδρος, στους εκπροσώπους του συντονιστικού μας, η σχετική εντολή, δόθηκε για νομικούς λόγους. Εντολή που ωστόσο, δεν αφορά όλες τις υπηρεσίες της Βουλής, αλλά περιορίζεται στο Κανάλι».
«Ευνόητο είναι ότι ακολουθήσαμε την εντολή της προέδρου, παρά το οικονομικό κόστος που συνεπάγεται, καθώς μιλάμε για εργαζόμενους μη αμοιβόμενους, οι οποίοι έχουν πλέον εξαντλήσει και τις τελευταίες οικονομίες τους. Πέρα όμως από το κοινωνικό και ανθρωπιστικό ζήτημα που προκύπτει, όλοι εμείς οι εργαζόμενοι που υπηρετούμε τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, όλα αυτά τα χρόνια, παρακολουθούμε με λύπη και απογοήτευση, την διαρκή απαξίωση του ενημερωτικού προφίλ που είχαμε καταφέρει να χρίσουμε».