Τη σημαντική ποιοτική αναβάθμιση των ελληνικών κρασιών από τη δεκαετία του 1990 έως σήμερα, εξαίρει η αυστριακή εφημερίδα Wiener Zeitung.
Στο ειδικό αφιέρωμα, γίνεται μία ιστορική αναδρομή στην παραγωγή οίνου στην Ελλάδα, από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Εν συνεχεία, παρατηρείται ότι μέχρι τη δεκαετία του 1980, η οινοπαραγωγή στην Ελλάδα κυριαρχούνταν από μεγάλες επιχειρήσεις, όπως Αχάια – Κλάους, Μπουτάρη, Κουρτάκη, Τσάνταλη και διάφορους συνεταιρισμούς, ενώ από τη δεκαετία του 1990 εμφανίζονται μικρομεσαίοι οινοπαραγωγοί, οι οποίοι υπήρξαν πρωτοπόροι στην παραγωγή ποιοτικών κρασιών, υπό τις οδηγίες έμπειρων οινολόγων και διαθέτοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό.
Στο αφιέρωμα υπογραμμίζεται επίσης, ότι στο μεσογειακό κλίμα της Ελλάδας ευδοκιμούν πάνω από 300 αυτόχθονες ποικιλίες σταφυλιού, ενώ ακολούθως γίνεται επί μέρους παρουσίαση μιας σειράς τύπων κρασιού όπως, για παράδειγμα, στη Μακεδονία το «ξινόμαυρο», στη Θεσσαλία το «ραψάνι», στην Πελοπόννησο το «Νεμέα».
Εκτενής αναφορά γίνεται και στο ποιοτικό λευκό ελληνικό κρασί, το οποίο, όπως σημειώνεται, παράγεται στις περιοχές των Ιωαννίνων και του Μετσόβου, στην Κεντρική Πελοπόννησο, στην Κεφαλλονιά (Ρομπόλα), στη Σιθωνία της Χαλκιδικής(Μαλαγουζιά), στη Σαντορίνη (Σαντορίνι).
Τονίζεται τέλος, ότι είναι αυτονόητο πως στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα κρασιά, όπως των γνωστών στο εξωτερικό ποικιλιών, Chardonnay, Sauvignon, Cabernet, Merlot και Syrah.