Τα σημερινά πρωτοσέλιδα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Γύπες πάνω από μεγάλα ξενοδοχεία”

 

Η εφημερίδα γράφει ότι “οι “γύπες” των ξένων funds βρίσκονται στην Ελλάδα και πετούν πάνω από τα υπερχρεωμένα ξενοδοχεία. Ο ξενοδοχειακός κλάδος αποτελεί έναν από τους πιο ελκυστικούς για τις ξένες εταιρείες, καθώς εκεί διαβλέπουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες”.

 

ΕΘΝΟΣ: “Διπλό φρένο στο λαθρεμπόριο καυσίμων”

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “τοποθέτηση μοριακών ιχνηθετών για έλεγχο από τα διυλιστήρια μέχρι και τα πρατήρια. Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης με GPS σε βυτιοφόρα, φορτηγά και πλωτά μέσα. Υποχρεωτική απογραφή όλων των δεξαμενών καυσίμων, ακόμη και των οικιακών”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Μπάχαλο με το προσφυγικό”. “Πινγκ πονγκ με το μισθολόγιο των στρατιωτικών”

 

Η εφημερίδα γράφει ότι “τώρα η κυβέρνηση κάνει διαχωρισμό μεταναστών – ανάλογα με τη χώρα καταγωγής – που παλαιότερα κατήγγειλε, ενώ επανενεργοποιεί τα Κέντρα Κράτησης”.”Ο υπ. Αμυνας Π. Καμμένος δηλώνει πως “τα χρήματα έχουν ήδη αποδεσμευθεί από εξοπλισμούς και βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών”.

 

ΕΣΤΙΑ: “Υφίσταται κράτος δικαίου;”

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι “εξεδόθη η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 4446/2015 που ακυρώνει την παράλειψη του υπουργείου Οικονομικών να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων από τον περασμένο Απρίλιο”.

 

Η ΑΥΓΗ: “Σχέδιο σωτηρίας των ασφαλιστικών ταμείων”

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, του οποίου τα αποθεματικά διαχρονικά και επί διαφόρων κυβερνήσεων απαξιώθηκαν με ποικίλους τρόπους, κινεί η κυβέρνηση”.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Σύνοδος ασφυξίας”

 

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων θα βρεθεί στη σύνοδο κορυφής για το προσφυγικό ο Αλ. Τσίπρας. Μολονότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις, οι προτάσεις Γερμανίας, Γαλλίας και Βρυξελλών είναι για τη δημιουργία νέου Σώματος Συνοροφυλακής και Ακτοφυλακής στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. – ουσιαστικά και στα ελληνικά – που θα μπορεί να επεμβαίνει και χωρίς την έγκριση του κράτους-μέλους”.

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Η αναγέννηση της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη”

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει για τη Ροτόντα της Θεσσαλονίκης. Χωρίς τις σκαλωσιές που την έκρυβαν επί σχεδόν 40 χρόνια και λουσμένη στο φως, παραδίδεται στην πόλη και εγγράφεται στην πολιτιστική ζωή της”.

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Ενίσχυση καταστολής και αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων”

 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “ΚΚΕ: αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, με τη σφραγίδα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, προώθηση της συνδιαχείρισης του Αιγαίου με την Τουρκία, κάτι το οποίο ευθέως έχει θέσει η ΕΕ, στο όνομα της αντιμετώπισης των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.Αυτά σημαίνουν τα σχέδια συγκρότησης νέας συνοριοφυλακής”.

 

ΤΑ ΝΕΑ: “Πιο πολύ χρήμα από τον Ντράγκι”

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “στη φθηνή χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) αναμένεται να επιστρέψουν ίσως και από τα τέλη Ιανουαρίου οι ελληνικές τράπεζες. Παράλληλα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις άνοιξε παράθυρο ισοδυνάμων – αλλά όχι αυξήσεις εισφορών – στο Ασφαλιστικό”.

 

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Είναι βαριά… του Κώστα η σκιά”

 

Η εφημερίδα γράφει ότι “ο ρόλος του Καραμανλή είναι αρκετά κρίσιμος ώστε να αποτελεί βαρόμετρο σε πολλά επίπεδα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η σκιά του να βαραίνει περισσότερο από αυτήν κάθε άλλου στη διαδικασία εκλογής προέδρου”.

 

kontranews: “Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και αγοράστε ομόλογα του Δημοσίου”

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “το γάντι στους φοροφυγάδες που γκρέμισαν την ελληνική οικονομία, φυγαδεύοντας τεράστια ποσά στο εξωτερικό, πετάει η κυβέρνηση η οποία τους καλεί ουσιαστικά να νομιμοποιήσουν τα χρήματα αυτά επενδύοντάς τα σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου”.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Εκρηκτική άνοδος”

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “η είδηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σύμφωνα με πληροφορίες πως θα αρχίσει να δέχεται και πάλι ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για τη ρευστότητα που χορηγεί στις Ελληνικές Τράπεζες είχε σαν αποτέλεσμα το ανοδικό ξέσπασμα της αγοράς στο οποίο υποβοήθησε και η αναμόρφωση των δεικτών των επωνομαζόμενο rebalancing”.

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Νωρίς για QE και χρέος”

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι “το μήνυμα ότι η “πλήρης ιδιοκτησία του προγράμματος από την κυβέρνηση θα συνέβαλε τα μέγιστα για τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα” στέλνει σε αποκλειστική συνέντευξή του στη “Ν” ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι “είναι πρόωρο να προβούμε σε εικασίες αναφορικά με την πιθανότητα συμπερίληψης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης”.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ