«Λευκός καπνός» βγήκε από την έκτη Διάσκεψη των Προέδρων, με τα κόμματα να συμφωνούν τελικώς στο πρόσωπο του Αθανάσιου Κουτρομάνου.
«Πρέπει να προχωρήσουμε στην ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου και οι δημόσιες συχνότητες με τον τίμημα που αναλογεί να είναι το όχημα της επικοινωνίας με τον κόσμο και να υπάρξει τομή και να βοηθήσουμε όλοι ώστε και ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου να υπάρξει και τίμημα και τακτοποίηση και έλεγχος», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σημειώνοντας για μια ακόμη φορά ότι σε άλλες αποφάσεις του ΣτΕ δεν υπήρξε στο παρελθόν η ίδια ταχύτητα και βούληση αντίδρασης.
Ως προς το θέμα του προέδρου του ΕΣΡ, είπε ότι η αποδοχή από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας της πρότασης που έγινε από την πλευρά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι κάτι που πρέπει να σηματοδοτήσει αυτή την έναρξη λειτουργίας του ΕΣΡ. «Προφανώς στην πρόταση και για άλλα πρόσωπα, ιδιαίτερα του Μιχάλη Σταθόπουλου, δεν υπάρχει ίχνος στοιχείου απόρριψης ή συγκρισιμότητας ή αντίστιξης, αλλά παρέμεινα στο πρόσωπο του κ. Κουτρομάνου ως εμβρυουλκό της διαμορφωθείσας συναίνεσης και θα μου επιτρέψετε να επιμείνω», είπε ο πρόεδρος της Βουλής λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. Είπε ακόμη ότι υπήρξαν αλλαγές μετά από ολιγόλεπτη διακοπή της Διάσκεψης και διαβούλευσης εκτός τηλεοπτικής αναμετάδοσης, για κάποια άλλα πρόσωπα για το ΕΣΡ, αλλαγές επίσης μέσα σε κλίμα συναίνεσης.
Η πρόταση όπως διαμορφώθηκε και ψηφίστηκε είναι:
Πρόεδρος Αθανάσιος Κουτρομάνος, Αντιπρόεδρος Ροδόλφος Μορώνης και μέλη Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Γιώργος Πλειός αντί του κ. Κουφόπουλου, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου, Γιώργος Σαρειδάκης.
Για τον κ. Κουφόπουλο, που απεσύρθη της τελικής πρότασης είπε ότι είναι ένας πολύ έγκριτος δημοσιογράφος , αλλά η πρόταση αυτή δεν συζητήθηκε εγκαίρως και υπήρξε μια προτίμηση για μια άλλη επιλογή. Είπε επίσης και για άλλους προτεινόμενους σε προηγούμενες διασκέψεις, ότι οι αλλαγές έγιναν με τη βούληση να μην υπάρχουν αστερίσκοι.
πρώτη καταχώρηση: 19:20