Kαθώς τα ΜΜΕ έχουν μπει στην πιο κρίσιμη μάχη για την επιβίωσή τους, δεν είναι λίγοι όσοι παρατηρούν ότι για την εκλογική μάχη της ΕΣΗΕΑ πρώτη φορά ενδιαφέρονται τόσο πολλοί.
Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, άνεργοι δημοσιογράφοι, εκδότες, καναλάρχες, ραδιοφωνικά αφεντικά, διαφημιστική αγορά και εντέλει όλοι όσοι εμπλέκονται με τα ΜΜΕ ασχολούνται με τις εκλογές που θα γίνουν στις 25 και 26 Μαΐου και θα κρίνουν πολλά.
Τα δύσκολα είναι μπροστά για τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν το νέο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενώ την ίδια στιγμή πρέπει να δοθεί, λένε άνθρωποι του χώρου, μια απάντηση στο ερώτημα: Ποιος κυβέρνησε την ΕΣΗΕΑ το προηγούμενο διάστημα;
Τα σενάρια και οι υποθέσεις γύρω από τα ονόματα, τους συνδυασμούς και τις πιθανές ή… απίθανες συμμαχίες που μπορεί να προκύψουν σε αυτή την εκλογική μάχη και θα παίξουν ρόλο στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ αρχίζουν σιγά – σιγά να κάνουν την εμφάνιση τους. Μάλιστα, όπως λέγεται, δεν πρέπει να κάνει εντύπωση αν σε αυτές τις εκλογές υπάρξουν περισσότερα ψηφοδέλτια από την προηγούμενη φορά.
Η ανακοίνωση του Πάνου Σόμπολου ότι αποχωρεί από τα συνδικαλιστικά δρώμενα άνοιξε την κουβέντα για το ποιος μπορεί να τον διαδεχθεί στην παράταξή του. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε και μια φημολογία που ήθελε τον Σόμπολο να ρίχνει… άδεια για να πιάσει γεμάτα. Κοινώς, να του ζητηθεί… να το ξανασκεφτεί και τελικά να υποχωρήσει από τη δήλωσή του περί αποχώρησης και να επιστρέψει στα συνδικαλιστικά.
Το σενάριο όμως αυτό δύσκολα, λένε, θα προχωρήσει για τον κυρ-Πάνο διότι αφενός λέγεται ότι ούτε… ο Μπόμπολας φαίνεται να ενδιαφέρεται πλέον για τον Σόμπολο αλλά ούτε η… πολιτική του παράταξη, αφού θέλει πλέον να αλλάξει σελίδα, δεν επιθυμεί την παραμονή του στην ΕΣΗΕΑ και ψάχνει νέα φάτσα, καθαρή, που να μην είναι ταυτισμένη με την πλευρά των εργοδοτών.
Ονόματα, όπως αυτό της Σοφίας Βούλτεψη, ακούγονται, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα θελήσουν ενδεχομένως να παίξουν ρόλο μέλη της παράταξης του Σόμπολου που βρίσκονται στο τωρινό προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, όπως η Ένυ Μαγιάση και ο Γιώργος Βλαβιανός.
Την ίδια στιγμή, οι διεργασίες και η σεναριολογία βαστούν καλά και για τις αριστερές παρατάξεις. Μέχρι στιγμής, καταγράφεται η επιθυμία των δημοσιογράφων που βρίσκονται πολιτικά στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσουν από τη Συσπείρωση, παρά τα αντίθετα κελεύσματα που τους απευθύνονται, κατεβαίνοντας αυτόνομα στις προσεχείς εκλογές ενώ για το ενδεχόμενο αυτό είχαν προγραμματίσει συνέλευση για το βράδυ της Δευτέρας.
Τα σενάρια για την περίπτωση αυτή φέρνουν σε πρώτο πλάνο ονόματα όπως της Πόπης Διαμαντάκου, του Γιώργου Μπράμου, του Ανδρέα Παπαδόπουλου, του Μάκη Διόγου κ.ά.
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι… τζόγος γίνεται γύρω από το όνομα του δημοσιογράφου Πάσχου Μανδραβέλη με τη συμμετοχή του στο αυτόνομο ψηφοδέλτιο, ωστόσο, όπως επισημαίνεται, δύσκολα μπορεί να προχωρήσει αυτή η περίπτωση διότι υπάρχει… «ταυτοπροσωπία» με τον Αλαφούζο.
Αξίζει να καταγραφεί επίσης η κίνηση πολλών δημοσιογράφων από διαφορετικά ΜΜΕ που υπογράφουν κείμενο καλώντας τις αριστερές παρατάξεις σε συμπαράταξη. Όπως αναφέρουν στο κείμενο, «η συμπαράταξη – μέτωπο που προτείνουμε αποτελεί την απάντηση στην απορία που χρόνια τώρα διατυπώνουν πολλοί συνάδελφοι: “τι ακριβώς χωρίζει τις δυνάμεις αυτές που υπερασπίζονται, έστω και με αποχρώσεις, τις ίδιες συνδικαλιστικές και πολιτικές αξίες;”».
Πηγή: “To Ποντίκι”