Οι αρχισυντάκτες τεσσάρων περιοδικών γαστρονομίας ενώνουν τις δυνάμεις τους για την πρωτοβουλία «Cook, Gather, Give» με φιλανθρωπικό σκοπό, για την ενίσχυση κοινοτήτων που επλήγησαν φέτος από τις χωρίς προηγούμενο φυσικές καταστροφές.
Οι επικεφαλής των κορυφαίων περιοδικών γαστρονομίας – Bon Appetit, Saveur, Food & Wine and Cherry Bombe ενθαρρύνουν τους αναγνώστες τους και τους ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διοργανώσουν ένα πάρτι-δείπνο και να ζητήσουν από τους φίλους τους να κάνουν δωρεά σε μία φιλανθρωπική οργάνωση αντί να φέρουν κρασί ή λουλούδια στο δείπνο.
Έως τις 31 Δεκεμβρίου, όσοι διοργανώνουν δείπνο για συγγενείς και φίλους και θέλουν συμμετάσχουν στην εκστρατεία θα πρέπει να τους ενθαρρύνουν να προσφέρουν σε μία οργάνωση που θα επιλέξουν.
Η ιδέα προέκυψε όταν η Κέρι Ντάιμοντ, αρχισυντάκτρια του Cherry Bombe βρέθηκε στην περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο το φθινόπωρο, όταν μαίνονταν τεράστιες πυρκαγιές στη βόρεια Καλιφόρνια.
Η Ντάιμοντ επικοινώνησε με τον Χάντερ Λιούις, αρχισυντάκτη των περιοδικών του ομίλου Time Inc., Food & Wine και Cooking Light, ενημερώνοντάς τον για κάποιους τρόπους με τον οποίους οι σεφ της περιοχής βοήθησαν τη βιομηχανία τροφίμων που επλήγη σοβαρά, σύμφωνα με το WWD.