Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Ποια θέματα κυριαρχούν: οι αντιδράσεις που προκαλεί η επιβολή του νέου τέλους στα ακίνητα, η εργασιακή εφεδρεία, η ασφυξία στην αγορά και οι μαζικές παραιτήσεις για συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων.

 

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “20.000 παραιτήσεις στο Δημόσιο!”.

 

Η εφημερίδα γράφει ότι “μαζικές παραιτήσεις υποβάλουν οι δημόσιοι υπάλληλοι υπό το κράτος πανικού που έσπειρε η κυβέρνηση με την επέκταση της εφεδρείας στο στενό δημόσιο τομέα, την προαναγγελία άμεσης εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου από την 1η Οκτωβρίου, αλλά και με ένα έλλειμμα 3,92 δισ. ευρώ στο Ταμείο Πρόνοιας που φέρνει νέα μείωση κατά 10% στο εφάπαξ”.

 

ΑΥΡΙΑΝΗ: “«Συντεταγμένη χρεωκοπία της Ελλάδας ή διαλύουμε τον κυβερνητικό συνασπισμό»”.

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι “βγήκαν μαχαίρια στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό για τις επιλογές της Μέρκελ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης, με συνέπεια να απειλείται ακόμα και με κατάρρευση. Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ, έστειλε χθες τελεσίγραφο στην καγκελάριο με το μήνυμα: Η οδηγείτε την Ελλάδα σε συντεταγμένη χρεωκοπία ή σας ρίχνουμε…”.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Η νέα έδρα της… Γκεστάπο”.

 

Η εφημερίδα γράφει ότι “στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 78Α στους Αμπελοκήπους, θα έχει την έδρα της η σύγχρονη… Γκεστάπο. Υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, οι «μπάστακες» εξ Ευρώπης θα βρουν προσωρινά στέγη σε κτίριο με άνετους χώρους που σήμερα στεγάζει υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, για να αρχίσουν τις επιδρομές τους”.

 

ΕΘΝΟΣ: “Κατακραυγή για το χαράτσι στα ακίνητα”.

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η επιβολή του νέου τέλους στα ακίνητα. Οι υψηλοί συντελεστές και το κρυφό «καπέλο» που επιφέρουν υπέρογκες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις αλλά και η μη εξαίρεση των ανέργων βρίσκονται στο επίκεντρο της έντονης κριτικής που ασκείται στην κυβέρνηση”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Γ’ παγκόσμιο πόλεμο στο Αιγαίο «είδε» και ο Νοστράδαμος!”.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σκοτεινά σχέδια αιώνων αναμένουν την εκπλήρωσή τους από τον… αντίχριστο! Ελλάδα, Τουρκία, Κύπρος, Μέση Ανατολή… στο «μάτι του κυκλώνα» των επερχόμενων εξελίξεων! Ο δαιμονικός «προφήτης» προέβλεψε (μεταξύ άλλων) και την καταστροφή της Κύπρου το 1974!”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Δεύτερη σφαγή των εφέδρων”.

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “ειδικές γνώσεις, ξένες γλώσσες, πτυχία, μεταπτυχιακά, εμπειρία, προϋπηρεσία, οικογενειακή κατάσταση είναι τα κριτήρια για να ξαναβρεί δουλειά στο Δημόσιο όποιος φύγει με το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Πράσινη κομπίνα με την εφεδρεία στο Δημόσιο”.

 

Η εφημερίδα γράφει ότι “οι διορισμένοι από την κυβέρνηση διοικητές θα επιλέξουν το 10% των υπαλλήλων που θα δουν την πόρτα της εξόδου. Φερετζές της κυβερνητικής αυθαιρεσίας το ΑΣΕΠ, απλώς θα παρατηρεί και θα βαθμολογεί τους ήδη… καταδικασμένους υπαλλήλους”.

 

ΕΣΤΙΑ: “Αδίστακτοι φορομπήχτες”.

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι “οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ είναι αμετανόητοι. Αφού κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία με τις σοσιαλιστικές συνταγές που εφήρμοσαν κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες -τις οποίες εν πολλοίς διετήρησε και η Νέα Δημοκρατία- τώρα ετοιμάζονται να την αποτελειώσουν”.

 

Η ΑΥΓΗ: “Πλιάτσικο!”.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σάλος από την ισοπεδωτική, χωρίς αρχές, αλλά με προκλητικές εξαιρέσεις έκτακτη φοροεπιδρομή με το χαράτσι στα ακίνητα. Βαφτίζουν τις απολύσεις της εργασιακής εφεδρείας «δυνάμει προσλήψεις». Καταργούν την εκπροσώπηση των εργαζομένων στα Πειθαρχικά Συμβούλια του Δημοσίου για να διευκολύνουν τη δίωξή τους”.

 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Στον Καιάδα το 50% των «εφέδρων»”.

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την απόλυση του 50% (τουλάχιστον) των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας έστειλε προς γνωμοδότηση, στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης του πλεονάζοντος προσωπικού”.

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Αναστάτωση σε κοινωνία και ΠΑΣΟΚ για το τέλος”.

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “την εντονότατη δυσφορία πολιτών και κοινωνικών φορέων, αλλά και αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ προκαλεί το τέλος για τα ακίνητα, κυρίως δε η αύξηση -έως διπλασιασμού- του ύψους του, σε σχέση με όσα ανακοινώθηκαν αρχικώς”.

 

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Ποιοί οδηγούνται σε εφεδρεία (απολύσεις)”.

 

Η εφημερίδα γράφει “τι προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα, πως θα γίνει ο υπολογισμός των μορίων, ο ρόλος του ΑΣΕΠ, τα κριτήρια για να καταταχθεί κάποιος ως «πλεονάζον προσωπικό», η κατάρτιση των πινάκων και η προθεσμία των 20 ημερών που έχουν στη διάθεσή τους οι φορείς του Δημοσίου”.

 

Ο ΛΟΓΟΣ: “Παρά τα νομικά κενά …θα μας αλλάξουν τα φώτα!”

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “τόσο ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας Κατασκευαστών Δημήτρης Καψιμάλης όσο και το μέλος του δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, εκτιμούν ότι η αλλεπάλληλη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας εγείρεται Συνταγματικό ζήτημα, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 17 του Συντάγματος το κράτος προστατεύει την ιδιοκτησία”.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: “Κυβέρνηση μπουκαδόρων”.

 

Η εφημερίδα γράφει ότι “η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου αδυνατεί να αποδεχθεί τη νέα κατάσταση, αδυνατεί να προχωρήσει στη διαμόρφωση του νέου περιβάλλοντος στο δρόμο προς την έξοδο από την κρίση. Πανικόβλητοι από τις αφόρητες πιέσεις των Ευρωπαίων και των αγορών, μπουκάρουν προκειμένου να πάρουν ό,τι προλάβουν από όσους προλάβουν για να κλείσουν τα ελλείμματα”.

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “ΚΚΕ: Οργανωμένο λαϊκό «όχι στα χαράτσια»”.

 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “η δικαιολογημένη οργή που νιώθουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, καθώς φτάνουν στα σπίτια τους τα επαίσχυντα χαράτσια που φορολογούν τη φτώχεια τους και ακολουθεί ο φόρος για τα σπίτια τους, πρέπει να μετατραπεί σε ορμητικό ποτάμι οργανωμένης άρνησης πληρωμής”.

 

ΤΑ ΝΕΑ: “Το μεγάλο φιάσκο με το ΕΤΑΚ”.

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “εξαιτίας της ελληνικής γραφειοκρατίας παραμένει ανείσπρακτο 1,5 δισ. ευρώ φορολογικών εσόδων από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων 2009 και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας 2010 και 2011 – ενώ αν είχε εισπραχθεί, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί το μεγαλύτερο μέρος από το νέο χαράτσι που επιβλήθηκε στα ακίνητα και προκαλεί κύμα αντιδράσεων”.

 

 

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ