Σε άτυπη προεκλογική περίοδο έχει μπει η Ελλάδα, με τους εταίρους μας να χαράσσουν τη δική τους πολιτική και Οικονομική στρατηγική κάνοντας τις δικές τους παρεμβάσεις.
Προκλητικό είναι το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times που απηχεί τον «έντονο προβληματισμό και ανησυχία» των διεθνών οικονομικών και πολιτικών ταγών ενόψει των επερχόμενων εκλογών στην Ελλάδα.
Η ανησυχία και οι προβληματισμοί, ωστόσο, προκύπτουν περισσότερο για την τύχη του προγράμματος στήριξης της χώρας μας και την πορεία των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει αναλάβει δεσμεύσεις η Κυβέρνηση Παπαδήμου.
Στο δημοσίευμα, με τίτλο «Προεκλογική απειλή της σταθερότητας στην Ελλάδα», προβάλλεται ακόμα και ο κίνδυνος αστάθειας σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, ενώ γίνεται αναφορά στη «βροχή τροποποιήσεων» που έχουν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο και στις «προσπάθειες που καταβάλλει ο πρωθυπουργός για να διατηρήσει τον έλεγχο της Κυβέρνησής του».
Το ρεπορτάζ συνεχίζει: «Η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα έχει βυθιστεί σε τόσο χαμηλά επίπεδα που τα δύο μεγάλα κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς δυσκολεύονται να βρουν ακόμα και κατάλληλους υποψηφίους για τις επικείμενες εκλογές».
Και για να μην υπάρχει καμία … παρανόηση ως προς το τι προσδοκούν και τι φοβούνται οι εκτός Ελλάδας «παρατηρητές» των εκλογών, το δημοσίευμα ξεκαθαρίζει:
«Οι πιστωτές της Ελλάδας βασίζονται στην εκτίμηση ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ και ο Αντώνης Σαμαράς της κεντροδεξιάς παράταξης θα ανανεώσουν την κυβερνητική συμμαχία μετά τις εκλογές έτσι ώστε να αναδυθεί η χώρα από την ύφεση μέχρι τα τέλη του 2013. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, όμως, φαίνεται πως στηρίζει τα μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης, που αντιτίθενται στις μεταρρυθμίσεις, από το Κομμουνιστικό Κόμμα και την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή. Ακόμη όμως και αν τα δύο κόμματα κατορθώσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση, πιθανότατα θα έχει μικρή διάρκεια ζωής».