Σε άρθρο στους Financial Times Deutschland με τίτλο «Ταχυδρομείο από την Ελλάδα» σταχυολογούνται οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην Ελλάδα από το κεντρικό άρθρο γνώμης της περασμένη Παρασκευής με τίτλο «Αντισταθείτε στον δημαγωγό» (σ.σ.: στον Αλέξη Τσίπρα).
Στο άρθρο περιλαμβάνεται και σημείωμα της αρχισυνταξίας της εφημερίδας, στο οποίο επισημαίνεται ότι οι FTD θεωρούν υποχρέωσή τους να περιλαμβάνουν όχι μόνον ειδήσεις αλλά και σχόλια σε σχέση με το τι θεωρούν σωστό και τι λάθος. Μία ανοικτή και διαφανής έκφραση γνώμης είναι πιο παραγωγική και ειλικρινής από την έμμεση έκφραση συμπάθειας, πολιτική που ακολουθείται από άλλες εφημερίδες.
Η σύσταση για την ψήφο στις εκλογές δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως έκφραση πίστης σε ένα συγκεκριμένο κόμμα, αλλά αναφέρεται στην συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση. Οι FTD όλα αυτά τα χρόνια κάνουν τις επιλογές τους με κριτική σκέψη και δεν συνδέονται με συγκεκριμένο κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων. Ο αναγνώστης είναι αρκετά ώριμος, ώστε να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Μέχρι τώρα η πρακτική αυτή ακολουθείτο μόνον για τις γερμανικές εκλογές. Αυτή την φορά έγινε μία εξαίρεση, γιατί οι ελληνικές εκλογές ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για το μέλλον της Γερμανίας και των άλλων Ευρωπαίων. Η κατάληξή τους μπορεί να ρίξει την ευρωπαϊκή ήπειρο σε υπαρξιακή κρίση και να καταστρέψει την επί δεκαετίες επιτευχθείσα κοινωνική και υλική ευημερία. Γι’ αυτό τον λόγο η εκλογική σύσταση της εφημερίδας δεν ήταν τίποτε λιγότερο αλλά και τίποτε περισσότερο από μία διαφανή έκφραση άποψης για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης.