Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:
ΑΥΡΙΑΝΗ: “Αλλάζει το κλίμα η πώληση του ΟΠΑΠ”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “με μία κίνηση, που δείχνει πυγμή και αποφασιστικότητα, ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει τα Μηνύματα, που θέλουν να ακούσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας αλλά και οι επενδυτές!”
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Φωτιές για την μπέμπα του Βενιζέλου”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “στη Βουλή έρχεται το θέμα της τεθωρακισμένης BMW αξίας τουλάχιστον 750.000 ευρώ, την οποία παράνομα χρησιμοποιεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος”.
ΕΘΝΟΣ: “Τζακ ποτ με ιδιωτικοποιήσεις-εξπρές”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “πόλο έλξης για ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελεί η πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ. Ο διεθνής διαγωνισμός, από τον οποίο το Δημόσιο αναμένεται να προσποριστεί σημαντικά κέρδη, ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη”.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Παΐσιος: «Κλαίω την Ελλάδα τίποτα δεν έμεινε όρθιο»!!!”
Σύμφωνα με την εφημερίδα “ναι, είναι φοβερές και τρομερές οι μέρες που ζούμε! Και δεν ξέρω αν θα πρέπει να χαρακτηριστούμε τυχερές-τυχεροί όλοι εμείς που ζούμε σ΄αυτή την εποχή την τόσο σκούρα και άραχνη, ή αν είμαστε τελικά πολύ, πάρα πολύ άτυχες-οι…”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Επίδομα θέρμανσης για λίγους και με κουπόνι”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση ενίσχυσης από 100 ευρώ έως και 400 ευρώ. Πώς καθορίζονται οι γεωγραφικές ζώνες. Τα δύο σενάρια που εξετάζονται για την καταβολή του επιδόματος: άμεσα με εκπτωτικό κουπόνι ή αργότερα μέσω εφορίας”.
ΕΣΤΙΑ: “Ποιοί δημιουργούν τις θέσεις εργασίας”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “για να υπάρχουν θέσεις εργασίας, πρέπει κάποιοι να τις δημιουργούν. Και αυτοί που τις δημιουργούν είναι οι εργοδότες. Για να δημιουργήση λοιπόν ένας εργοδότης θέσεις εργασίας, πρέπει το εργασιακό πλαίσιο να είναι λογικό και ισοβαρές. Αν δεν είναι, τότε όχι μόνον δεν θα δημιουργήση νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα αναγκασθή να περιορίση και τις υπάρχουσες”.
Η ΑΥΓΗ: “Τα δίνουν όλα και κρύβονται!”
Σύμφωνα με την εφημερίδα “πίσω από το δάχτυλό τους επιχειρούν να κρυφτούν οι τρεις συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί, με την ευχέρεια που προσφέρει το δεδομένο ότι το νέο σκληρό πακέτο μέτρων δεν θα συζητηθεί τελικά στην επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup στην Κύπρο, αλλά στη συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει ότι θα περάσει από τη Βουλή λίγες ημέρες νωρίτερα”.
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Δάνεια: Οι τράπεζες αρνούνται αλλά τα δικαστήρια διαγράφουν”.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “οι τράπεζες αποφεύγουν να προχωρήσουν σε μια ρύθμιση που θα έβαζε τέλος στην αγωνία χιλιάδων δανειοληπτών, με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να στρέφονται στις αίθουσες των δικαστηρίων προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους”.
Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: “Ανατροπή φοβάται ο Σαμαράς”. Η εφημερίδα γράφει ότι “«τα μέτρα θα περάσουν», αλλά η «κυβέρνηση κινδυνεύει».
Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν ότι, παρά τις δυσκολίες και τις έντονες αντιρρήσεις βουλευτών, η Βουλή θα εγκρίνει το σκληρό πακέτο των 11,5 και πλέον δισ. ευρώ. Δεν αποκλείεται, όμως, το κόστος της εφαρμογής των μέτρων να το πληρώσει η κυβέρνηση”.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Σκληρό παζάρι για απολύσεις, εργασιακά”.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “«όχι» λέει η Αθήνα στις επίμονες πιέσεις της τρόικας για μαζικές απολύσεις στον δημόσιο τομέα και νέες ανατροπές στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων, όπως προέκυψε από τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου”.
Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Κερδίστε καλά λεφτά με προθεσμιακές καταθέσεις”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “δελεαστικά κλιμακωτά επιτόκια ακόμη και για ποσά από 5.000 έως 20.000 ευρώ. Πώς παίζεται το παιχνίδι των τόκων και τι πρέπει να προσέξετε”.
Ο ΛΟΓΟΣ: “Η τρόικα προκαλεί φυγόκεντρες δυνάμεις”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “μία γενική επισκόπηση της προόδου που έχουν καταγράψει τα τεχνικά κλιμάκια και οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έγινε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι μεταξύ των επικεφαλείς της τρόικας και του Υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Παράλληλα δόθηκαν κατευθύνσεις για την αποκρυστάλλωση των μέτρων του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ”.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Σήμερα ανοίγει τις πύλες το 38ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»”.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι “από σήμερα και για τρεις μέρες, η καρδιά της νεολαίας χτυπά στο ρυθμό του Φεστιβάλ, στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον. Το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης”.
ΤΑ ΝΕΑ: “Κόβουν τις απολύσεις ράβουν όρια ηλικίας”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “πρόοδος στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – τρόικας για το πακέτο των 11,8 δισ.ευρώ φαίνεται να σημειώθηκε χθες. Μετά και τις κόκκινες γραμμές ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ δεν περνούν οι απολύσεις στο Δημόσιο και οι αλλαγές στα εργασιακά, ενώ προχωρά η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 66 ή 67”.
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: “Πλούσιοι «επαίτες»”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “όταν οι φτωχοί στενάζουν από τα απανωτά χαράτσια, οι μεγιστάνες πληρώνουν… νομίμως (!) ψίχουλα στην εφορία”.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Ο τομέας καθαριότητας εκχωρείται σε ιδιώτες βήμα-βήμα”.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΞΠΡΕΣ: “Δυστοκία για την επιλογή των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ”.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “δεν καρποφόρησε η προσπάθεια που κατέβαλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής της τρόικας να οριστικοποιήσουν το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κινούνται σε πολύ σκληρή γραμμή”.
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Υψηλές προσδοκίες στο ταμπλό του Χ.Α”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “κλίμα ευφορίας στο Χρηματιστήριο προκάλεσε η εξαγγελία για ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ. Οι διαδικασίες για τον διεθνή διαγωνισμό πώλησης του Οργανισμού ξεκινούν την προσεχή Τετάρτη. Τα σενάρια για την πώληση της Εμπορικής, οι πληροφορίες ότι επίκειται το deal με τη Geniki Bank, αλλά και τα σχέδια για συγχωνεύσεις και εξαγορές έφεραν τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών”.
ΚΕΡΔΟΣ: “Η αγορά προεξοφλεί το αισιόδοξο σενάριο”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “ενώ τρόικα και οικονομικό επιτελείο έκαναν χθες ένα ακόμη βήμα προσέγγισης, μακριά βεβαίως από τα φώτα της δημοσιότητας, η αγορά δείχνει να έχει ήδη προεξοφλήσει την ομαλή συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας με τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης να προβάλλουν τις τελευταίες τους ενστάσεις πριν από τη ρίψη του κύβου”.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Τέσσερα μεγάλα αγκάθια εμποδίζουν τη συμφωνία”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το πακέτο μέτρων ολοκληρώθηκε χωρίς αποφάσεις, αλλά και χωρίς να δείχνει σημάδια ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα μπορούσε να καταλήξει σε κοινή γραμμή”.