Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Εμπρηστική επίθεση από 50 “κομμάντος”
Η εφημερίδα γράφει “ξημέρωμα τρόμου στις Σκουριές Χαλκιδικής! Μπουρλότο στα μεταλλεία χρυσού. Εισβολή στις εγκαταστάσεις κουκουλοφόρων με μολότοφ, καραμπίνες! Εκαψαν φορτηγά, γκρέιντερ, εκσκαφείς, γεννήτριες ως και κοντέινερ. Εγιναν 31 προσαγωγές και τώρα ψάχνουν για άλλους τέσσερις!”.
ΕΘΝΟΣ: “Στην έξοδο 25.000 τραπεζικοί υπάλληλοι”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “δραματική συρρίκνωση του προσωικού των τραπεζών δρομολογείται μέχρι το 2015. Εκτός υπηρεσίας θα βρεθούν 25.000 εργαζόμενοι, αφού με τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές σταματά η λειτουργία 1.000 έως 1.400 καταστημάτων”.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Ο Ελπίδιος προέβλεψε την παραίτηση του Πάπα!”
Σύμφωνα με την εφημερίδα “τον Πάπα που είναι τώρα θα τον διώξουνε…”, είπε ο Πατέρας Ελπίδιος στις 19 Νοεμβρίου 2012 (υπάρχει και ηχητικό ντοκουμέντο).
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “87% φταίνε οι πολιτικοί”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “ευθύνες στους πολιτικούς και τα κόμματα για την οικονομική κρίση επιρρίπτουν οι πολίτες, όπως προκύπτει από το β’ μέρος της έρευνας Metron Analysis. Μόλις ένας στους τέσσερις θεωρεί ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κερδίστε 300 ευρώ το μήνα και έως 12 πλασματικά έτη”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “τα παράθυρα για ευνοϊκότερη έξοδο σε όλα τα ταμεία. Πόσο κοστίζει η εξαγορά ενσήμων και πως θα αναγνωρίσετε σπουδές, στρατό και γονικές άδειες λαμβάνοντας υψηλότερη τελική σύνταξη”.
ΕΣΤΙΑ: “Οι καταθέσεις γίνονται φόροι!”
Η εφημερίδα τονίζει ότι “οι καταθέσεις γίνονται φόροι! ανεφώνησε ένας υπάλληλος στο ταμείο τραπεζικού καταστήματος το πρωί της 31ης Ιανουαρίου, όταν εξέπνεε η προθεσμία για την καταβολή της δόσεως του ΦΑΠ. Διεπίστωσε ο υπάλληλος ότι οι περισσότερες συναλλαγές που έκανε εκείνο το πρωί ήταν μεταφορές ποσών από λογαριασμούς καταθέσεων στην τράπεζα προς το ελληνικό δημόσιο”.
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Δάνεια. Πάγωμα για 2 χρόνια”.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “στην ανακούφιση των δανειοληπτών προχωράει το υπουργείο Ανάπτυξης, με ρύθμιση η οποία προβλέπει πάγωμα για δύο χρόνια της δόσης του στεγαστικού δανείου και πληρωμή μόνο τόκων με χαμηλό επιτόκιο 1,5%”.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Κυβέρνηση στην κόψη του ξυραφιού”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “απέναντι σε πολλά και οξυμένα προβλήματα βρίσκεται η τρικομματική κυβέρνηση. Οι πολιτικές του Μνημονίου συναντούν ισχυρές αντιστάσεις στην κοινωνία, ενώ η τρόικα πιέζει για πιστή εφαρμογή των δεσμεύσεων, αγνοώντας τις εκκλήσεις για χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας”.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: “Δόσεις και τεφτέρι για εφορία-τράπεζες”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “ψάχνει “οξυγόνο” η κυβέρνηση για έσοδα και “κόκκινα δάνεια”. Εντός 30 ημερών κλήση για ρύθμιση χρεών, με δόση έως και 25 ευρώ το μήνα. Πονοκέφαλος τα 2.000.000 δάνεια που δεν εξυπηρετούνται, μαζικά προσφεύγουν οι δανειολήπτες, απειλή τα στεγαστικά”.
ΤΑ ΝΕΑ: “Ο Ολάντ μιλάει στα ΝΕΑ. Ερχομαι στην Ελλάδα για να σας προσφέρω τη στήριξη της Γαλλίας”.
Η εφημερίδα σημειώνει “στην πρώτη συνέντευξή του σε ελληνικό έντυπο, λίγο πριν από την άφιξή του στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας υπογραμμίζει:”θα σας βοηθήσουμε με κάθε τρόπο για να επιστρέψετε στην ανάπτυξη”.
6ΜΕΡΕΣ: “Πετάμε 1,5 δισ. από παγωμένα έργα”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “η ανεργία καλπάζει και η κυβέρνηση βλέπει τα κονδύλια να περνούν. Εξήντα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, κυρίως οδικοί άξονες, μπλεγμένα στην κυβερνητική ανικανότητα και στην ελληνική γραφειοκρατία Σε αδιέξοδο ο Σαμαράς, αναγκάστηκε να ορκίσει άρον-άρον υφυπουργό”.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Κλειδώνει” η ΔΕΠΑ. Δεσμευτικές προσφορές έως τις 12 Απριλίου”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με κριτήρια το τίμημα και τη διαφάνεια συνεχίζεται ο διαγωνισμός για την αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Αυτή ήταν η κατεύθυνση που έδωσε ο Α.Σαμαράς σε σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη και τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Τ.Αθανασόπουλο”.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Η τρόικα ελέγχει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “ειδική έκθεση για την πορεία της απελευθέρωσης δεκάδων κλειστών επαγγελμάτων θα συντάξει η κυβέρνηση και θα την υποβάλει στην τρόικα, προκειμένου να αξιολογηθούν οι επιπτώσεις του μέτρου στην ελληνική οικονομία”.