Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Δημόσιο. Η… γάτα με το ποντίκι!”.
Η εφημερίδα γράφει “πως θα υλοποιηθεί η διαδικασία “κινητικότητας” για 1.981 άτομα (η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 13 Μαρτίου). Τι ανέφερε ο υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον υπ.Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα”.
ΕΘΝΟΣ: “Ιστορικός συμβιβασμός αλά ιταλικά”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “μετά τους κλυδωνισμούς που προκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία, ήρθε η ώρα της αναζήτησης λύσεων για την άρση του αδιεξόδου. Στον ορίζοντα είναι ορατός ένας ιστορικός συμβιβασμός. Η Κεντροαριστερά και η Κεντροδεξιά αντιμετωπίζουν την προοπτική συνεργασίας με πιθανή τη συνδρομή του Μάριο Μόντι”.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Γέροντας Ιωσήφ:”Κραυγή πολέμου έρχεται από τη Βουλγαρία!”
Σύμφωνα με την εφημερίδα “επιβεβαιώνεται ο Θεόπνευστος Βατοπεδινός μετά την κοινωνική έκρηξη και την παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ στη γειτονική χώρα. Είμαστε έτοιμοι για γενικευμένες κοινωνικές εκρήξεις στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Ελληνόμετρο για την ιθαγένεια”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “δεν υιοθετούνται οι δεσμοί αίματος. Καθίστανται ωστόσο απαγορευτικοί οι όροι για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας με τη νομοθετική ρύθμιση την οποία έδωσε προς διαβούλευση στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ το υπουργείο Εσωτερικών”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Εκρηξη στις βάσεις φέρνει η συγχώνευση σχολών”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “η μείωση των τμημάτων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και το “μαχαίρι” στους εισακτέους διαμορφώνουν νέο τοπίο για τους 110.000 μαθητές της Γ΄Λυκείου. Ποιές βελτιώσεις επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας στο σχέδιο “Αθηνά” που κατατίθεται εντός της εβδομάδας στη Βουλή”.
ΕΣΤΙΑ: “Αρνητικά διδάγματα από την Ιταλία”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “όταν τον Νοέμβριο του 2011 σχηματίσθηκε στην Ιταλία η κυβέρνησις Μόντι, η εξέλιξις θεωρήθηκε ως πρότυπο σε σχέση με τα δικά μας. Διότι εδώ είχε σχηματισθή πέντε ημέρες νωρίτερα η κυβέρνησις Παπαδήμου, η οποία είχε χαρακτηρισθή ως περιορισμένης διάρκειας”.
Η ΑΥΓΗ: “Ο Αλ.Τσίπρας στη Βουλή: Ναι σε επενδυτές, όχι σε πειρατές”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο Αντ.Σαμαράς βαπτίζει “επένδυση” το πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Εμπαιγμός αγροτών από τον πρωθυπουργό με αόριστες υποσχέσεις για μείωση ΦΠΑ εντός τετρατίας”.
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Εργασία για 400.000 ανέργους”.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “εντολή στον ΟΑΕΔ να προχωρήσει άμεσα στην κατάρτιση σχεδίου για τη στήριξη 400.000 οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο έδωσε, χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης στον διοικητή του Οργανισμού Ηλ.Κικίλια”.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Δεξιότερα της Δεξιάς”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “όλο και πιο βαθιά μπαίνει στον ακροδεξιό δρόμο το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να εφαρμόσει τη σκληρή μνημονιακή πολιτική. Στη φτώχεια και την ανεργία προστίθενται η αμφισβήτηση θεσμών και η περιφρόνηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: “Σφήνα BBC για πώληση ΟΠΑΠ”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “διεθνές ενδιαφέρον έχει αποκτήσει η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, με μεγάλα διεθνή ΜΜΕ να προχωρούν σε εκτενή ρεπορτάζ για τη διαδικασία και τους πρωταγωνιστές της. Αυτές τις ημέρες το ΒΒC ετοιμάζει στην Αθήνα μεγάλη έρευνα για το όλο ζήτημα, ζητώντας τη θέση και την άποψη όλων όσοι επιδιώκουν να κτυπήσουν τον πλέον επικερδή οργανισμό του ελληνικού κράτους”.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Σκληρή διαπραγμάτευση για απολύσεις στο Δημόσιο”.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σχέδιο αντιμετώπισης των πιέσεων από την πλευρά της τρόικας, και κυρίως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων επεξεργάζεται η κυβέρνηση ενόψει των διαπραγματεύσεων και της συνεδρίασης του Eurogroup που θα εγκρίνει τη δόση του Μαρτίου”.
Η ΝΙΚΗ: “Αυθαίρετα:10 οδηγίες χτίζουν οριστική λύση”.
Η εφημερίδα γράφει “κινήσεις ματ για να πετύχετε την πολυπόθητη τακτοποίηση. Ολες οι αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος του ΥΠΕΚΑ. Οσα πρέπει να ξέρετε για τα πρόστιμα και τις κατεδαφίσεις. ” Ο ΛΟΓΟΣ: “Χειροπέδες για 5.000 ευρώ”. Σύμφωνα με την εφημερίδα, “ποινικές διώξεις θα ασκούν οι προιστάμενοι των εφοριών και σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, έπειτα από απαίτηση του γενικού γραμματέα εσόδων, Χάρη Θεοχάρη”.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Αδιέξοδη για τη φτωχή αγροτιά η Κοινή Αγροτική Πολιτική”.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι “η κυβέρνηση απέρριψε τα 16 αιτήματα των 30 μπλόκων των αγροτών οδηγώντας τους σε “βίαιο θάνατο”. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για αγροτική πολιτική και αγροτική ανάπτυξη χωρίς να τοποθετηθούν πάνω στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, που οδηγεί στη φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους της αγροτιάς”.
ΤΑ ΝΕΑ: “Το κατηχητικό του μίσους”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “το πρόγραμμα που οι χρυσαυγίτες ονομάζουν “Διάπλαση των Παίδων” ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο στην Αρτέμιδα Αττικής. Είκοσι παιδιά από έξι έως δώδεκα χρονών συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις”.
6ΜΕΡΕΣ: “Στη φυλακή για χρέη 5.000 ευρώ”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “η εντολή της σκληρής δίωξης των μικροοφειλετών συνέπεσε με την κατάθεση στη Βουλή ανατριχιαστικών στοιχείων που φωτίζουν τη συνειδητή επιλογή να αφήσουν ασύλληπτη την καραμπινάτη φοροδιαφυγή 11 δισ”.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Η καθαρή πόλη προσωπικό στοίχημα”.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Ρύθμιση χρεών ή δίωξη”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “με ποινές φυλάκισης απειλεί τώρα το υπουργείο Οικονομικών περισσότερους από 60.000 φορολογουμένους που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 5.000 ευρώ και έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας εξόφλησής τους”.
ΚΕΡΔΟΣ: “Αναζωπυρώνεται η κρίση του ευρώ από την Ιταλία”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “κύμα πολιτικής αγωνίας σε όλη την Ευρώπη αλλά και ευθεία αμφισβήτηση των επιλογών της σκληρής λιτότητας έφερε το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών- ένα αποτέλεσμα που εγκλωβίζει την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης στο δίλημμα ανάμεσα στις νέες κάλπες και την ακυβερνησία.”
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Διώξεις και κατασχέσεις για χρέη από 5.000 ευρώ”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “υπό την απειλή ποινικών διώξεων και κατασχέσεων, το υπουργείο Οικονομικών ξαναρχίζει το “κυνήγι” των οφειλετών ευελπιστώντας να καλύψει αστοχίες στο σκέλος των εσόδων. Ειδοποιητήρια ρυθμίσεων στέλνονται σε 2.500.000 οφειλέτες”.