Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Εκδρομή χλιδής για Ελληνες δημοσιογράφους”.


Η εφημερίδα γράφει ότι “έμαθαν τα κόλπα γρήγορα και διοργανώνουν δεκαήμερο ταξίδι για δημοσιογράφους στις ΗΠΑ με όλα τα έξοδα πληρωμένα, για να κάνουν δημόσιες σχέσεις και λόμπι υπέρ των συμφερόντων τους και των θέσεων που εκφράζουν. Η εκδρομή της χλιδής διοργανώνεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που επιχειρεί να εκμαυλίσει συνειδήσεις τη στιγμή που προβάλλεται ως αναμορφωτής της δημόσιας ηθικής της χώρας. Η όλη ιστορία δείχνει ότι οι δήθεν αδιάφθοροι και ατσαλάκωτοι τεχνοκράτες έμαθαν γρήγορα τα κόλπα”.

 

ΕΘΝΟΣ: “Πλιάτσικο με τις αξονικές τομογραφίες”.

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “στοιχεία-σοκ βρίσκονται στα χέρια του υπουργού Υγείας για την αλόγιστη παραπομπή νοσηλευομένων σε αξονικές τομογραφίες. Με τεράστια ποσά επιβαρύνονται οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων από δαπανηρές εξετάσεις, που διενεργούνται χωρίς προφανή λόγο”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Χθόνιοι και υποχθόνιοι υπήρξαν στο παρελθόν!”.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “όντα, τα οποία ο Μέγας Αλέξανδρος είχε κλείσει στις διάφορες Πύλες και ανήκουν στα ρυπαρά γένη. Σήμερα, μετά από 136 χώρες, 800 σπήλαια και 940 αποστολές ανά τον κόσμο ο Γιώργος Πάλμος απαντάει στα μεγάλα αινίγματα”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Συγχωροχάρτι στα αυθαίρετα για υπερβάσεις έως 40%”.

 

Η εφημερίδα γράφει ότι “νομιμοποιούνται πολεοδομικές παραβάσεις που δεν υπερβαίνουν το 40% των όρων δόμησης. Για μεγαλύτερες αυθαιρεσίες προβλέπονται υψηλά πρόστιμα ανάλογα με την παράβαση. Με παράβολο 500 ευρώ σώζονται πέργκολες, πατάρια, υπόγεια και υπαίθρια γκαράζ. Εύκολη νομιμοποίηση για κτίσματα που έχουν χτισθεί προ του 1975”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Ο δικαστής Dread αποφάσισε”.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ως άλλος δικαστής Dread (τρόμος), ήρωας του ομώνυμου κόμικς, αποφάνθηκε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμιά ελπίδα στις διεκδικήσεις της για τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, απαντώντας, σημείωσε ότι «κανένας συσχετισμός δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να υπάρξει, ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων» και έθεσε το θέμα του κατοχικού δανείου, που παραμένει «ανοιχτό και διακριτό»”.

 

ΕΣΤΙΑ: “Απουσιάζει η πολιτική ευφυΐα”.

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι “αυτό που λείπει από τον τόπο μας είναι η πολιτική ευφυΐα. Για να εξέλθουμε από την παρούσα κρίση απαιτείται ένα ευφυέστερο πολιτικό σύστημα, το οποίο να μπορή να παρασύρη την ελληνική κοινωνία προς τα εμπρός. Διότι αυτό που διαθέτουμε σήμερα, απλώς αναπαράγει τις αιτίες που οδήγησαν στην κρίση”.

 

Η ΑΥΓΗ: “752 άνεργοι την ημέρα στα τρία χρόνια Μνημονίου”.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “με άλματα αυξάνεται πλέον η ανεργία, γεγονός που, σε συνδυασμό με την εμβάθυνση της ύφεσης, σβήνει οποιαδήποτε ελπίδα για ανάκαμψη έστω και μακροπρόθεσμα. Τον Ιανουάριο η ανεργία εκτινάχθηκε στο 27,2%, από 25,7% τον Δεκέμβριο, και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις σύντομα θα αφήσει πίσω της και το 30%, επιπεδο που ταιριάζει σε χώρες είτε χρεωκοπημένες είτε σε εμπόλεμη κατάσταση”.

 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “ΕΚΑΣ. Ποιοί το δικαιούνται”.

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “τους όρους και τις προϋποθέσεις για την καταβολή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, για το 2013 καθορίζει εγκύκλιος του ΟΑΕΕ. Για φέτος, τόσο τα εισοδήματα όσο και τα χορηγούμενα ποσά του ΕΚΑΣ, δεν πρόκειται να αναπροσαρμοστούν και παραμένουν στα ίδια επίπεδα με τα ποσά που ίσχυαν για το έτος 2012”.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Πανάκριβο το… δωρεάν Πανεπιστήμιο”.

 

Η εφημερίδα γράφει ότι “καθώς η προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις μπαίνει στην τελική ευθεία, η αγωνία των γονιών τους για τον τρόπο κάλυψης του κόστους σπουδών -στην ευτυχή περίπτωση της επιτυχίας- ξεκινάει. Η δημόσια υποχρηματοδότηση της φοιτητικής μέριμνας – 0,4% των κρατικών δαπανών για την Παιδεία – μετακυλίει το κόστος για σίτιση, στέγαση, περίθαλψη, βιβλία κλπ στους «ώμους» των ήδη επιβαρημένων οικογενειακών προϋπολογισμών”.

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: “Αρχισαν τα όργανα για το ΟΠΑΠ-ΓΚΕΪΤ”.

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “τα όσα συνέβαιναν το τελευταίο διάστημα στο παρασκήνιο αλλά και το πως μεθοδευόταν η «εν λευκώ» παράδοση του ΟΠΑΠ στην Ιντραλότ περιγράφονται σε χθεσινό εξώδικο-βόμβα προς τον ΟΠΑΠ, το ΤΑΙΠΕΔ και στον Γ. Στουρνάρα που έστειλε η κοινοπραξία της Emma Delta”.

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “3.500 άτομα στην ανεργία κάθε μέρα τον Ιανουάριο”.

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σχεδόν 3.500 άτομα προσετίθεντο κάθε μέρα του Ιανουαρίου στη μακρά λίστα των ανέργων, που στο τέλος του μήνα ανέρχονταν σε 1.348.742. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 27,2%, σημειώνοντας ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ”.

 

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Αυθαίρετα: Το τελικό σχέδιο”.

 

Η εφημερίδα γράφει ότι “ενα βήμα πριν την δημοσιοποίηση του νέου νομοσχεδίου για τα αυθαίρετα βρίσκεται το ΥΠΕΚΑ αφου οριστικοποιήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βάζει τέλος στις αυθαιρεσίες αλλά το σημαντικότερο δίνει λύση σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει τους ιδιοκτήτες αλλά και το ίδιο το κράτος”.

 

Ο ΛΟΓΟΣ: “«Nein» από Σόιμπλε”.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “«Καμιά ελπίδα» στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, δεν «βλέπει» ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς, όπως λέει, «το ζήτημα αυτό έχει ξεκαθαριστεί από καιρό»”.

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Με αισιοδοξία και σιγουριά για το σκοπό μας. Ξεκίνησε το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ”.

 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “στην κατάμεστη από εκλεγμένους συνέδρους και προσκεκλημένους Αίθουσα Συνεδρίων της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον περισσό, ξεκίνησε χτες το πρωί και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ”.

 

ΤΑ ΝΕΑ: “Ψυχρός πόλεμος για 54 δισ. ευρώ”.

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “πόλεμος δηλώσεων ξέσπασε για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων μετά τις ατυχείς δηλώσεις Σόιμπλε, ο οποίος επιχείρησε να συμψηφίσει το θέμα με τη σημερινή οικονομική συγκυρία, ζητώντας από τους Ελληνες «να μην αποπρασανατολίζονται». Σκληρή ήταν η απάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι το ζήτημα άπτεται του διεθνούς δικαίου”.

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Νοσοκομεία χωρίς αναλώσιμα”.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Τραπεζικά κέρδη 30% σε 4 ημέρες στο Χ.Α.”

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “εντυπωσιακή ήταν η άνοδος στις τιμές των μετοχών κατά τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις. Παρά το αρνητικό ξεκίνημα το πρωί της Δευτέρας, απόρροια της αναστολής στο τραπεζικό deal Εθνικής – Eurobank, οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών παρουσίασαν εν συνεχεία εντυπωσιακά κέρδη, που διαμορφώθηκαν από 32,7% έως και 152%. Ερευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τις ακραίες διακυμάνσεις των μετοχών Εθνικής και Eurobank”.

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Το Eurogroup αποφασίζει για τις διασώσεις τραπεζών”.

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι “ο τρόπος εμπλοκής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας στις εξυγιάνσεις τραπεζών, αλλά και ο βαθμός συμμετοχής των καταθετών στις διασώσεις στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής τραπεζικής ενοποίησης, θα συζητηθούν, σήμερα και αύριο, στις συνεδριάσεις των Eurogroup και Ecofin, που γίνονται στο Δουβλίνο”.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ