Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Χαράτσι. Πρώτα πληρώνεις (αν δεν έχεις) και μετά απαλλάσσεσαι”.

 

Η εφημερίδα γράφει ότι “δώρον άδωρον καταλήγει να είναι κυριολεκτικά η «απαλλαγή» από το χαράτσι της ΔΕΗ (για το 2013) για τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Τα αυστηρά κριτήρια που βάζει το υπουργείο Οικονομικών για να παρέχει τις… ελαφρύνσεις περιορίζουν κατά πολύ τον αριθμό των δικαιούχων σε σχέση με τους 1.500.000 φορολογουμένους που, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας”.

 

ΕΘΝΟΣ: “Ο κινεζικος δρόμος για τις επενδύσεις”.

 

Η εφημερίδα σημειώνει “οικονομικές συμφωνίες αποφασιστικής σημασίας δρομολόγησαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού στο Πεκίνο. Οι επαφές με την ηγεσία της Κίνας και κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους αφορούσαν τις αποκρατικοποιήσεις, τις επενδύσεις, τον τουρισμό και το εμπόριο. Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Ζητούμενο είναι να υπερβεί η ελληνική πλευρά τα εμπόδια που θα μπορούσαν να βραδύνουν την υλοποίηση των στόχων”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Οι σιωνιστές θα αρπάξουν τα σπίτια μας!”.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μέχρι το τέλος του έτους θα απομείνουν το πολύ δύο ελληνικές τράπεζες, οι οποίες θα ξεπουληθούν στους Γερμανούς, δηλαδή στους Ρότσαϊλντ και Ροκφέλερ!”

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Κινεζική απόβαση για επενδύσεις”.

 

Η εφημερίδα γράφει ότι “το Πεκίνο ενδιαφέρεται για ΟΛΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για να καταστήσει την Ελλάδα πύλη των προϊόντων του προς την Ευρώπη. Φλερτ και για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Υπεγράφησαν συμφωνίες για μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, ναυτιλία. Στόχος 1 εκατομμύριο Κινέζοι τουρίστες κάθε χρόνο”.

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “CHINA DOWN”

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “σε επίπεδο πρέσβεων κλείνονται συνήθως οι συμφωνίες, με την υπογραφή των οποίων ξεκίνησε η επίσκεψη του Α. Σαμαρά στην Κίνα, με τον πρωθυπουργό σε ρόλο εμπόρου και τους Κινέζους να υπόσχονται πολλά για το… μέλλον. Ελληνικά λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικές υποδομές στην ατζέντα, ο εξελισσόμενος εμπορικός πόλεμος Ευρωπαϊκής Ενωσης-Κίνας στο φόντο”.

 

ΕΣΤΙΑ: “Αλλάζει η ψυχολογία”.

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι “στα τέλη Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός φέρεται ειπών σε συνεργάτες του ότι «αν αντέξουμε μέχρι το καλοκαίρι, από Σεπτέμβριο αρχίζει η απογείωση». Ηδη διανύουμε τα μέσα Μαΐου και η Κυβέρνησις φαίνεται ότι όχι μόνον αντέχει, αλλά πατάει γερά στα πόδια της. Και το κυριώτερο, αρχίζει σιγά-σιγά να αλλάζη το ψυχολογικό κλίμα”.

 

Η ΑΥΓΗ: “Επιστρατευμένοι στην Ακροδεξιά”.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “επικοινωνιακά τρικ αποδεικνύονται τα σενάρια περί μετατόπισης της Ν.Δ. προς το πολιτικό κέντρο υπό τον Αντ. Σαμαρά, καθώς καθημερινά αποκαλύπτεται ότι η καρδιά του σημερινού κόμματος χτυπά πολύ δεξιά.

 

Επισήμως, ο Τ. Μπαλτάκος, γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά, ανακοίνωσε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Αντ. Ρουμπακιώτη δεν θα κατατεθεί ως έχει στη Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, αλλά θα υποστεί επεξεργασία στη γραμματεία της κυβέρνησης”.

 

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Η Κίνα επενδύει στην Ελλάδα”.


Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “ικανοποίηση και αισιοδοξία προκαλούν τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Κίνα, με δεδομένο αφενός τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι δύο πλευρές, και αφετέρου το πολύ καλό κλίμα που επικράτησε στις συναντήσεις των δύο αντιπροσωπειών. Αυτό που ζητούν οι Κινέζοι, όπως είπε στη «β» μέλος της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο, είναι να εξασφαλίσουν πρόσβαση σε όλες τις «πύλες που οδηγούν στην Ευρώπη»”.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Από τα τρία το… χειρότερο”.

 

Η εφημερίδα γράφει ότι “το ελληνικό Μνημόνιο ήταν όχι μόνο το λιγότερο επιτυχημένο από τα τρία που εφαρμόστηκαν στην ευρωζώνη -δηλαδή στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία- αλλά και ένα από τα δέκα χειρότερα μεταξύ των 159 που επέβαλε το ΔΝΤ παγκοσμίως από το 1993 έως το 2011. Οι αιτίες της αποτυχίας εντοπίζονται κυρίως σε ασυνεπείς πολιτικές της ευρωζώνης, αναποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος από την ελληνική πλευρά, καθυστερημένη αναδιάρθρωση χρέους και υπερβολική λιτότητα”.

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: “Τρέμουν προσφυγή για το κατοχικό δάνειο”.

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “το Βερολίνο είναι απειλητικό αλλά και φοβισμένο στο θέμα των αποζημιώσεων και του δανείου, ενώ αναμένεται να σκληρύνει τη στάση του στο θέμα του Μνημονίου, άσχετα αν για πολιτικούς λόγους τηρεί θετική στάση έναντι της κυβέρνησης. Το Βερολίνο επαγρυπνεί, μπορεί να απειλεί και να αποκλείει κάθε συζήτηση, εντός της γερμανικής κυβέρνησης όμως επικρατεί μεγάλος σκεπτικισμός και αναζητούνται πολιτικοί και νομικοί τρόποι για να αντιμετωπίσουν την πίεση που είναι βέβαιο ότι θα ασκηθεί από την ελληνική πλευρά”.

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “«Ναι» της Κίνας σε επενδύσεις”.

 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “καθοριστικό βήμα για την εμβάθυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων και την πραγματοποίηση κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα αποδεικνύεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Πεκίνο. Κατα τη χθεσινή συνάντησή του με τον ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ, επιβεβαιώθηκαν, κατά τον πλέον επίσημο τρόπο, το κινεζικό ενδιαφέρον για την επέκταση της Cosco στον Πειραιά, αλλά και η προοπτική να επενδύσουν οι Κινέζοι στους σιδηροδρόμους και σε περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας, καθώς και στο «Ελ. Βενιζέλος»”.

 

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Καταναλωτικά δάνεια. Οδηγός για σούπερ κούρεμα”.

 

Η εφημερίδα γράφει ότι “μαχαίρι στα επιτόκια των δανείων είναι διατεθειμένοι να βάλουν οι τραπεζίτες, στο πλαίσιο των ρυθμίσεων των χρεών των νοικοκυριών. Καθώς η ανάγκη για ελάφρυνση των δανειοληπτών είναι πλέον επιτακτική – και εντείνεται ακόμη περισσότερο με τα νέα μέτρα – τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι έτοιμα να ψαλιδίσουν τους τόκους των δανείων – όχι όμως και το κεφάλαιο – προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα”.

 

Ο ΛΟΓΟΣ: “Πρεμιέρα με νεοελληνική γλώσσα”.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ανοίγει σήμερα η «αυλαία» των πανελλαδικών εξετάσεων, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, οι οποίες θα διεξαχθούν κανονικά μετά και από την απόφαση των καθηγητών, οι οποίοι είναι ωστόσο επιστρατευμένοι, για αναστολή της απεργίας”.

 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Προχωράμε μπροστά με σιγουριά και εμπιστοσύνη στο δίκιο του λαού”.

 

Η εφημερίδα σημειώνει “Δημήτρης Κουτσούμπας: Υπάρχει διέξοδος για το λαό. Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση με μονομερή διαγραφή του χρέους και των μνημονίων, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό, εργατικό – λαϊκό έλεγχο για να ικανοποιηθούν οι διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, να προωθηθεί η αμοιβαία επωφελής ισότιμη συνεργασία με άλλες χώρες”.

 

ΤΑ ΝΕΑ: “Από το Πεκίνο με χαμόγελα”.

 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι “το ενδιαφέρον του εξέφρασε επισήμως ο Πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ για την απόκτηση του 51% του ΟΛΠ, την πλειοψηφία των μετοχών του Ελ. Βενιζέλος και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στόχος η Ελλάδα να γίνει η εμπορική πύλη εισόδου της Κίνας για ολόκληρη την Ευρώπη”.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Ελληνο-κινεζικά deals”.

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “την απόλυτη ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας των συνομιλιών του Αντ. Σαμαρά στην Κίνα, εξέφραζαν χθες στενοί συνεργάτες του, υπογραμμίζοντας ότι «ήταν πέραν κάθε προσδοκίας» το ενδιαφέρον που έδειξε ο πρωθυπουργός Λι Κεντσιάγκ για την επέκταση σε όλα τα επίπεδα της ελληνοκινεζικής συνεργασίας”.

 

ΚΕΡΔΟΣ: “Πρώτες συμφωνίες στην Κίνα”.

 

Η εφημερίδα γράφει “«έπεσαν» οι πρώτες υπογραφές, μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας, σε πρωτόκολλα οικονομικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως στον τουρισμό, στα ακίνητα, στις μεταφορές, στην ενέργεια και τη χρηματοδότηση επενδύσεων”.

 

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Στοιχηματίζουν στην Ελλάδα τα ξένα επενδυτικά κεφάλαια”.

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι “στο επίκεντρο των ξένων επενδυτικών τοποθετήσεων βρίσκεται για τα καλά η Ελλάδα, με τα ξένα funds να αναζητούν ευκαιρίες στους ελληνικούς τίτλους, γεγονός που αποτυπώνεται στην πολύ καλή πορεία των ομολόγων αλλά και των μετοχών”.

- Διαφήμιση -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ