Οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ σχετικά με την πορεία της κυπριακής οικονομίας και οι δυσκολίες των υγιών ελληνικών επιχειρήσεων είναι τα κύρια σημερινά θέματα που απασχολούν τα δημοσιεύματα των γερμανικών εφημερίδων.
«H Κύπρος προκαλεί πονοκεφάλους στο ΔΝΤ» είναι ο τίτλος της Badische Zeitung. H εφημερίδα αναφέρει ότι το ΔΝΤ εκφράζει αμφιβολίες όσον αφορά τη διάσωση της Κύπρου και σημειώνει:
«Το ΔΝΤ προειδοποιεί για μεγάλους κινδύνους. Η Κύπρος θα μπορούσε να πέσει σε ένα φαύλο κύκλο χρεοκοπίας, μεγάλης πτώσης των τιμών των ακινήτων, ζημιών των τραπεζών και ανεργίας, φοβούνται οι ειδικοί. Το Ταμείο περιμένει αυτό το χρόνο ύφεση της τάξεως του 8,7%. Το 2014 το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί επίσης 3,9%. Οι ειδικοί δεν φαίνεται όμως ούτε καν τις δικές τους προγνώσεις να εμπιστεύονται. Πολύ πιθανόν η ύφεση να είναι ακόμα μεγαλύτερη γίνεται λόγος στη σχετική έκθεση».
Στο θέμα αναφέρεται η Neue Zürcher Zeitung με τίτλο «Το ΔΝΤ περιμένει ανάπτυξη το 2015. Το επικίνδυνο πρόγραμμα της Κύπρου». Η εφημερίδα σημειώνει: «Σε μια ανάλυσή του το ΔΝΤ κάνει λόγο για συρρίκνωση της οικονομίας το 2013 και το 2014 κατά 12,5%. Ήδη όμως από το 2015 αναμένεται ανάπτυξη της οικονομίας. Σε αυτή την περίπτωση το χρέος θα έφτανε μέχρι το 2015 στο 126% του ΑΕΠ και μέχρι το 2020 στο 105%».
«Πώς μπορεί κανείς να απαξιώσει μια υγιή εταιρεία» είναι ο τίτλος άρθρου της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung, η οποία αναφέρει «Η ελληνική κυβέρνηση αναζητά επενδυτές. Κι όμως παράλληλα κάνει τη ζωή δύσκολη, χωρίς να χρειάζεται. Όπως συμβαίνει σε εταιρείες όπως την Medipac, η οποία δεν έχει χρέη και παρ’ όλα αυτά απειλείται με κλείσιμο.
Το άρθρο αναφέρεται στη μοναδική ελληνική εταιρεία που παράγει χειρουργικό νήμα και εξάγει στη Γερμανία και την Ιταλία. «Η εταιρεία δεν είχε ποτέ χρέη» ισχυρίζεται ένας από τους ιδιοκτήτες Θέμις Καζαντζίδης, ωστόσο με την κρίση των τραπεζών και διάφορα γραφειοκρατικά προβλήματα και λάθη του τελωνείου, η εταιρεία απειλείται με λουκέτο.