Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Τεκμήρια! Οδηγός για τις παγίδες”.
Η εφημερίδα γράφει “τα εννέα μυστικά… κλειδιά που βοηθούν τους φορολογουμένους να αντιμετωπίσουν τα νέα τεκμήρια της Εφορίας παρουσιάζει σήμερα η «δημοκρατία». Κάποια από αυτά είναι τα χρήματα από πώληση περιουσιακών στοιχείων, οι αποταμιεύσεις, οι δαπάνες για φιλοξενουμένους, τα τραπεζικά δάνεια, οι γονικές παροχές – δωρεές και κληρονομιές, το επίδομα ανεργίας, τα υπάρχοντα αναξιοποίητα ακίνητα του φορολογουμένου, αλλά και οι δαπάνες για την οικιακή βοηθό”.
ΕΘΝΟΣ: “Ο εφιάλτης του διχασμού στην Τουρκία”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “οι μαζικές διαδηλώσεις, που ξέσπασαν ξαφνικά και συντάραξαν την Τουρκία, έστειλαν στον Τ. Ερντογάν ένα σαφές μήνυμα αμφισβήτησης της ισλαμικής ατζέντας που προωθεί από το 2002 και μετά. Παράλληλα αποκάλυψαν το βαθύτατο χάσμα μεταξύ των υποστηρικτών και των αντιπάλων του, που διαπερνά την τουρκική κοινωνία”.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Τουρκική άνοιξη με επίθεση στην Ελλάδα για… Ανεξάρτητη Θράκη!”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “τώρα πια όλο και πιο πολλοί άνθρωποι στον κόσμο και στην Ελλάδα καταλαβαίνουν πού το πάνε οι εγκληματίες, οι δολοφόνοι των Εθνών της Γης, Σιωνιστές!”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Σύνταξη από τα 60 για 650.000 ασφαλισμένους”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “σύνταξη με ευνοϊκές προϋποθέσεις κατοχύρωσαν περίπου 650.000 ασφαλισμένοι σε ταμεία μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών έχοντας κλειδώσει το δικαίωμα εξόδου σε 15, 20, 25, 30 και 35 έτη ασφάλισης, σε ηλικίες 50 έως 60 ετών!”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “Εξέγερση κατά του… σουλτάνου”.
Η εφημερίδα σημειώνει “454 οι τραυματίες πολίτες, λένε οι γιατροί, 58 λέει το υπουργείο. 1.700 προσαγωγές. Καταστράφηκαν 89 περιπολικά, 42 Ι.Χ., 4 λεωφορεία και 94 καταστήματα. Πάνω από 90 διαδηλώσεις σε όλη την Τουρκία. Ερντογάν: Δεν είμαι δικτάτορας. Επικρίσεις στους χειρισμούς της κυβέρνησης από τον Τύπο”.
ΕΣΤΙΑ: “Διασύρει την χώρα ο κ. Τσίπρας”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “μπορεί να ακούγεται βαρύ, αλλά ο κ. Τσίπρας διασύρει την χώρα. Οπως ο Γ. Παπανδρέου αποκαλούσε την Ελλάδα «χώρα διεφθαρμένων», έτσι και ο σημερινός αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως τρέχει ανά τον κόσμο και λέει ότι στην Ελλάδα έχει περίπου καταλυθή η Δημοκρατία”.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Χαμπέρι στον Σουλτάνο”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “τις πρώτες ρωγμές στη μονοκρατορία Ερντογάν επέφερε ο αυθόρμητος ξεσηκωμός εκατοντάδων χιλιάδων Τούρκων πολιτών, αποτέλεσμα της άγριας καταστολής στην πλατεία Ταξίμ της Πόλης, την οποία οι διαδηλωτές «ανακατέλαβαν» ειρηνικά χθες μετά τη διακριτική αποχώρηση της αστυνομίας. Ομως οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν στην Αγκυρα, τη Σμύρνη και άλλες πόλεις, καθώς η μάχη για την προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών και την προστασία του κοσμικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους μόλις τώρα ξεκινά…”.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: “Κλονίζεται ο Ερντογάν εξάγει κρίση στο Αιγαίο”.
Η εφημερίδα γράφει ότι “σε καθεστώς αυξημένης επαγρύπνησης βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, εξαιτίας της εκρηκτικής κατάστασης που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της Τουρκίας, αλλά και των φόβων που διατυπώνονται στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει «εξαγωγή» της τουρκικής κρίσης στο Αιγαίο”.
ΤΑ ΝΕΑ: “Συντάξεις: Η μεγάλη παγίδα του Ασφαλιστικού”.
Η εφημερίδα σημειώνει “στα ταμεία κύριας ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στο Δημόσιο ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων από το 2015 και μετά θα γίνεται με μεικτό σύστημα βασικής και αναλογικής σύνταξης το οποίο θα οδηγήσει στη μείωση των παροχών”.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: “Ζητείται «γαλάζιος» στο δήμο Θεσσαλονίκης”.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Νέο τοπίο στα επιτόκια”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “οι αποδόσεις των καταθέσεων υποχωρούν αισθητά -παραμένοντας πάντως από τις υψηλότερες της Ε.Ε.- την ίδια στιγμή, ωστόσο, σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα παραμένουν τα επιτόκια χορηγήσεων, με αποτέλεσμα οι ελληνικές επιχειρήσεις να καλούνται να ανταγωνιστούν εκείνες του ευρωπαϊκού βορρά με πλήρως άνισους όρους”.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Δημιουργική λογιστική με τη βούλα της τρόικας”.
Η εφημερίδα τονίζει ότι “στη δοκιμασμένη συνταγή της δημιουργικής λογιστικής επιστρέφει η Ελλάδα -με τις ευλογίες της τρόικας- προκειμένου να επιτευχθούν οι φιλόδοξοι στόχοι του προγράμματος προσαρμογής, όσον αφορά στη μείωση του ελλείμματος, αλλά και να στηριχθεί η ανάκαμψη μέσω δημοσίων επενδύσεων. Σε διπλά δημοσιονομικά βιβλία επέστρεψε η Ελλάδα, καθώς οι παρενέργειες του προγράμματος οδηγούν σε διόγκωση του ελλείμματος, την οποία παραβλέπει η τρόικα, αλλά όχι η Eurostat”.