ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φωτιές πάλι για τα φάρμακα
Η εφημερίδα γράφει ότι “επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των ασθενών, με φθηνά γενόσημα αμφίβολής ποιότητας, που θα λαμβάνουν οι πολίτες με απόφαση των φαρμακοποιών, καταγγέλλει ο ιατρικός κόσμος, βάζοντας στο στόχαστρο τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Νικόλαο Μπραβάκο”.
ΕΘΝΟΣ: Οι λίστες των διαθεσίμων στο ΕΣΥ
Η εφημερίδα σημειώνει “ξεκίνησε χθες η διαδικασία αλλαγής χρήσης νοσοκομείων και δημόσιων δομών υγείας. Συντονιστές του υπουργείου Υγείας προχώρησαν σε καταμέτρηση των νοσηλευομένων, ενώ δόθηκαν οδηγίες για το πώς θα γίνει η μετάβαση στο νέο καθεστώς”.
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Σιωπηλά όπλα» για Αθόρυβο Πόλεμο!
Σύμφωνα με την εφημερίδα “ένα έγγραφο που χρονολογείται από το 1979 εξηγεί την τεχνική της εξ αποστάσεως μαζικής πλύσης εγκεφάλου με τη χρήση μικροκυμάτων”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το πρόγραμμα μαθημάτων για Γυμνάσιο και Λύκειο
Η εφημερίδα γράφει ότι “ανακοινώθηκαν χθες από το υπουργείο Παιδείας τα ωρολόγια προγράμματα για όλες τις τάξεις του Ημερήσιο και Εσπερινού Γυμνασίου, την Α’ τάξη του Γενικού Λυκείου, καθώς και τις Α’ και Β’ τάξεις του Εσπερινού Γενικού Λυκείου”.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τράπεζες κατά πλειστηριασμών
Σύμφωνα με την εφημερίδα “μεγάλες ελληνικές τράπεζες δεν θέλουν να ανοίξει τώρα το θέμα των πλειστηριασμών και δεν θέλουν να γίνει άκομψα, φοβούμενες ζημιές στα χαρτοφυλάκιά τους. Τραπεζίτες των μεγαλύτερων τραπεζών παρενέβησαν ήδη προχθές, τόσο προς τον κεντρικό τραπεζίτη Γιώργο Προβόπουλο όσο και προς αρμόδια κυβερνητικά στελέχη. Στις ελληνικές τράπεζες φοβούνται ότι οι πλειστηριασμοί θα προσελκύσουν τους ξένους «γύπες» των distress funds, που καραδοκούν για να κερδοσκοπήσουν, με υποτιμημένα δάνεια ακινήτων. Ετσι θα μείνουν στα χέρια των τραπεζών απαξιωμένα ακίνητα”.
ΕΣΤΙΑ: Οι φόροι αναστέλλουν την παραγωγή πλούτου
Η εφημερίδα τονίζει ότι “για να διαχέεται ο πλούτος στην κοινωνία, πρέπει πρώτα να υπάρχη. Και για να υπάρχη, πρέπει να δημιουργείται. Ομως αυτόν τον απλό συλλογισμό δεν φαίνονται ικανοί να κάνουν οι πολιτικοί μας. Θεωρούν ότι ο πλούτος μπορεί να διαχυθή στην κοινωνία ακόμη και όταν δεν υπάρχη. Ετσι, ακολουθούν την συνταγή της υπερφορολογήσεώς του, η οποία επιφέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Διότι αντί να πολλαπλασιάζεται ο πλούτος, απαξιώνεται. Και τελικά δεν απομένει τίποτε για να διαχυθή στην κοινωνία”.
Η ΑΥΓΗ: Τηλεοπτικά ζόμπι εν όψει εκλογών
Σύμφωνα με την εφημερίδα “σαν να ζωντανεύει ξαφνικά το κατεστραμμένο, νεκρό λόγω οικονομικής κρίσης και ειδικών ελληνικών συνθηκών, τηλεοπτικό τοπίο. Παλαιά κανάλια ρίχνονται στη μάχη με νέα μορφή και νέα εμφανίζονται από το πουθενά την ώρα που τη θέση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, της ΕΡΤ, παίρνει μια ισχνή, γαλάζιας απόχρωσης τηλεόραση, μόνο και μόνο για να μην «μαυρίζει» η δημόσια εικόνα της κυβέρνησης”.
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Θηριωδία. Εκατοντάδες νεκροί από επίθεση με χημικά όπλα σε προάστια της Δαμασκού
Η εφημερίδα υποστηρίζει “ένα μακελειό χωρίς να χυθεί σταγόνα αίμα. Δεκάδες τα πτώματα, ανάμεσά τους και πολλά μωρά παιδιά, χωρίς εμφανή τραύματα, διάσπαρτα σε διάφορες κλινικές και τζαμιά, στα ανατολικά προάστια της Δαμασκού”.
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ηπια ρύθμιση πλειστηριασμών
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “σε «ήπια» ρύθμιση για τον γόρδιο δεσμό της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών, που λήγει στο τέλος του χρόνου, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, μετά την αναταραχή που έχει προκληθεί στις κοινοβουλευτικές ομάδας της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι σε πρώτη φάση, θα μπορούσαν να γίνουν πλειστηριασμοί περίπου 10.000 ακινήτων, τα οποία αφορούν κυρίως εμπορικές ιδιοκτησίες και εξοχικές κατοικίες ή ιδιοκτήτες με σχετικά υψηλές τραπεζικές καταθέσεις”.
Ο ΛΟΓΟΣ: 1ος νεκρός από τον ιό
Σύμφωνα με την εφημερίδα “δώδεκα δήμοι πλέον θεωρούνται κόκκινη ζώνη των οποίων οι κάτοικοι κινδυνεύουν από τα μολυσμένα κουνούπια, ενώ για πρώτη φορά καταγράφεται και ένας θάνατος λόγω των επιπλοκών της λοίμωξης”.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ψευτοδίλημμα για το λαό το «νέο δάνειο ή κούρεμα του χρέους»
Η εφημερίδα γράφει “ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός έχει μία επιλογή, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, με εργατική-λαϊκή εξουσία”.
ΤΑ ΝΕΑ: Πώς θα πάρουμε το νέο πακέτο
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “σε πακέτο βοήθειας που δεν θα προϋποθέτει τη σύναψη νέου Μνημονίου φαίνεται να προσανατολίζονται Βρυξέλλες και Βερολίνο, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας ως το 2016. Η φόρμουλα που εξετάζεται περιλαμβάνει ενίσχυση μέσω των διαρθρωτικών κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με ταυτόχρονη μείωση των επιτοκίων του χρέους προς την τρόικα”.
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Παράταση του μαρτυρίου
Η εφημερίδα γράφει ότι “η αυγουστιάτικη βόμβα που έριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο «success story» της κυβέρνησης, στα όνειρα και τις επιθυμίες της ήταν μάλλον αναμενόμενη. Τουλάχιστον από όσους δεν πίστευαν ούτε λέξη από τους ισχυρισμούς των αρμόδιων υπουργών”.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Η εφορία μπλόκαρε τα λεφτά του δήμου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Αισιόδοξα μηνύματα. Κινητικότητα στο τρίγωνο Αθήνας-Βρυξελλών-Βερολίνου για οριστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα”.
Η εφημερίδα σημειώνει ότι “πλήρη στήριξη στην Ελλάδα, με μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τόνωσης της ανάπτυξης με περισσότερους πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία και ανάσχεσης της «απαράδεκτα υψηλής ανεργίας», έως ότου η χώρα επιστρέψει στις αγορές υπόσχεται η Ε.Ε., κάνοντας λόγο για σαφή σημάδια σταθεροποίησης στην ελληνική οικονομία”.
ΚΕΡΔΟΣ: Ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας το κλειδί για έξοδο από την κρίση
Η εφημερίδα γράφει ότι “το υψηλό επίπεδο της ανεργίας τρομάζει τους δανειστές της χώρας, που ζητούν επιτακτικά μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, παραμερίζοντας για την επόμενη χρονιά οποιαδήποτε άλλη συζήτηση περί νέου δανείου στήριξης της Ελλάδας και τρόπους απομείωσης του χρέους”.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τι θα αλλάξει στο καθεστώς της επαγγελματικής στέγης
Η εφημερίδα τονίζει ότι “στο αμέσως προσεχές διάστημα, το Σεπτέμβριο, πρόκειται να ανοίξει άλλο ένα φλέγον ζήτημα, που προκαλεί ήδη πονοκέφαλο στην κυβέρνηση και το οποίο απασχόλησε τη χθεσινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επικρατείας. Πρόκειται για τη μνημονιακή υποχρέωση που αφορά στην αλλαγή του προστατευτικού καθεστώτος στις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις, επηρεάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ισάριθμους ιδιοκτήτες ακινήτων”.